Krátkodobé omezení provozu, jehož uplatnění od počátku dubna rozhodně není míněno jako apríl, souvisí podle čtvrtečního vyjádření na jejích webových stránkách s provozními důvody. Podle všeho jde o důsledek vlekoucích se jednání týkajících kolektivní smlouvy – a zejména přesčasových služeb.

Obnovení provozu ohlásila nemocnice na pondělí 16. dubna – i pak ale zřejmě bude fungovat pouze v omezeném režimu. Pacienti, kteří by za běžných okolností byli hospitalizováni v Mělníku, nyní musí počítat s tím, že poputují do nemocnic ve Slaném, v Mladé Boleslavi, ale do Kladna či na pražskou Bulovku. Právě kvůli jejich transportům na větší vzdálenosti (což přináší i delší čas strávený na cestě) je na mělnickém stanovišti záchranářů potřebná jedna posádka navíc. Sanitky záchranné služby dosud v průměru přivážely do mělnické nemocnice 11 pacientů denně.

S nedostatkem lékařů se před rokem potýkalo také interní oddělení nemocnice v Sedlčanech. Ani nabídky působící poměrně atraktivně nezabraly a došlo na omezení provozu. Kraj reagoval zajištěním péče o sedlčanské pacienty ve svých oblastních nemocnicích v Příbrami v Benešově – a také v tomto případě posílil záchrannou službu.

Ilustrační foto.
Velikonoční víkend odstartuje nová omezení na dálnicích
Ilustrační foto.
Kdo na silnici popije, ten si koleduje, varuje policie