Otevření hřiště se oproti původním předpokladům 
o nějakou dobu protáhlo. „Nastaly komplikace z hlediska úpravy prvků a travního porostu. Proto jsme při čekání na slavnostní otevření dětem zkrátili dobu čekání tak, že mezitím mohly vymyslet vlajku 
a název hřiště," řekl na úvod starosta Tomáš Mach.

Ten vzápětí, stejně jako místostarosta Pavel Fojtík 
a radní Zdeněk Vocásek, popřál hřišti, aby fungovalo pro děti co nejdéle v nynější podobě. „A dospělé bych chtěl poprosit, pokud by si všimli projevů vandalismu, aby neváhali a zavolali linku 156, což je číslo na městskou policii. Je jen na nás, jak dlouho hřiště vydrží takto krásné," uvedl starosta.

Ten také představil správcovou hřiště, což je žena bydlící v sousedícím paneláku, která bude také ráno hřiště odemykat a večer zamykat.

Slova se ujal Rumcajs

Zástupci radnice ve spolupráci s některými dětmi pak slavnostně přestřihli pásku a slova se ujal na vyvýšeném pahorku vousatý muž. Dělová salva z pistole a vysoký červený klobouk nenechaly všechny přítomné na pochybách, že se jedná o Rumcajse. Ten vzápětí za pomoci starosty ocenil nejkrásnější návrhy na vlajku i autora vítězného nápadu na název hřiště.

Drobný zádrhel se pak vyskytl, když mělo dojít 
k odhalení vlajky. Přetržené provázky od kryjících papírů způsobily nástup technické čety, takže vlajka byla odhalena sice neplánovaně, ale přece. A všichni si mohli prohlédnout nejen barevnost, ale i nápis na ní: Nezlobiště.

Hřiště i pro větší dětí

Pak už nic nebránilo desítkám dětí ze školek, které slavnostní otevření sledovaly, aby se rozutekly po jednotlivých atrakcích. Po několika minutách to vypadalo jako každé jiné letní odpoledne na každém dětském hřišti. Prolézačky obsazené, houpačky se houpaly a některé děti volaly na maminky, aby je šly sundat, že se bojí dolů.

Radnice do stavebních úprav investovala 3,3 miliony korun. Zmíněné hřiště je určeno především menším dětem. Pro ty větší město chystá druhou hrací plochu na místě původního hřiště 
v ulici Jurije Gagarina.

Čtěte také: Park Mirakulum nabízí mnohé. Jedna návštěva nestačí