Nový web se přizpůsobí zařízení, na kterém uživatel hledá informace. „Od chytrých mobilních telefonů, přes tablety, notebooky, až po monitor PC. Pro zajištění funkčnosti nových stránek bylo nutné použít nejnovější technologie," vysvětlil informatik Tomáš Kukal.

Připomněl také, že z toho důvodu platí jistá omezení použití starších verzí internetových prohlížečů. „Pro správné zobrazení je potřeba mít nainstalované nové verze prohlížečů Internet Explorer 9.0 a novější, Firefox 2.0 a novější nebo Google Chrome," upozornil Kukal.

Projekt Otevřená radnice

Nové stránky jsou přehlednější, uživatelé mají 
k dispozici mapu stránek, aby se v nich lépe vyznali. Jejich novinkou je také fulltextové vyhledávání. Významným příspěvkem 
k větší transparentnosti dění na městském úřadu je projekt Otevřená radnice.

„Tam najdete programy a zápisy rady města, programy, zápisy a kompletní zprávy do zastupitelstva města včetně všech materiálů, archiv audio a video záznamů ze zastupitelstva, rozpočet města a registr smluv," doplnil Tomáš Kukal.

Novinka: geoportál města

Pořadatelé sportovních akcí mohou vkládat upozornění na vlastní akce do kalendáře v sekci „Nymburk - evropské město sportu". Naprostou novinkou na webu města je geoportál města.

„V této části naleznete například sekce Mapa pro turisty, Mapa občanské vybavenosti a služeb, Územní plán, Historické letecké snímky (v nich jsou sady snímků z let 1938, 1954, 1977, 1996 a novější), Základní aplikace a Katastrální mapa. V jednotlivých mapových projektech je možné měřit vzdálenosti, plochy nebo vkládat vlastní body, vyhledávat adresy, parcely, body zájmu a podobně," dodal Kukal.

Čtěte také: Praha na internetu: zoologická zahrada, doprava a letiště