„Hlavním důvodem pokračování byl značný zájem diváků, mnohé opravdu chytil za srdce. Rodinný seriál, volně inspirovaný skutečnou záměnou dětí v porodnici, zaujal zpracováním daného tématu a svým pojetím, věrohodné emoce byly cítit z každého záběru. Děj skutečně nemohu prozrazovat, ale určitě bude znovu o čem vyprávět. A v neposlední řadě se povedlo herecké obsazení. Diváci opět uvidí v hlavních rolích Sabinu Remundovou, Davida Novotného, Marka Adamczyka a Martu Dancingerovou,“ uvedla vedoucí výroby seriálu Tereza Lacinová.

Tvůrci však pozvali i další herečky a herce. Do epizodních rolí byli obsazeni i Jana Kolesárová, Lucie Žáčková a Martin Písařík.

Herečka Sabina Remundová
Matka pozná, že dítě není její, říká Sabina Remundová o příběhu vyměněných dětí

Autoři projektu si před natáčením prohlédli celou řadu kostelů. Vnitřní prostory libického chrámu je zaujaly natolik, že nakonec dostaly přednost před několika jinými. Ale exteriéry už nepatří do Libice, také díky bohatší zeleni v okolí se záběry natáčely v Soběhrdech na Benešovsku.

„Ještě musím dodat, že do natáčení některých scén v kostele se zapojili i dětští herci Theo Schaefer a Viktor Sekanina. Oba kluci za ty dva roky docela povyrostli a narostly jim zuby, ale stále jsou skvělí,“ podotkla Tereza Lacinová.

Marta Dancingerová.
Záměna dětí? Vůbec si to nedokážu představit, říká herečka Marta Dancingerová

Druhá série Kukaček by se měla na televizních obrazovkách objevit začátkem ledna roku 2023. Pravděpodobně vždy v pátek po osmé hodině večer. První sérii připomíná i kniha Kukačky s podtitulem Moje dítě není moje.