SUvedl to v souvislosti s aktuálním rozhodnutím rady kraje, která přijala doporučení zastupitelům odsouhlasit bezúplatné převedení potřebného pozemku poskytnutého obcí Olbramovice do vlastnictví kraje. Takové rozhodnutí, jež by mělo padnout na jednání zastupitelů v pondělí, lze vnímat nejspíš jako formalitu. Zvlášť když smlouvu kraje s obcí, z níž převod pozemku vychází, zastupitelé odkývli již v září.

'Kulatý' stůl k veřejné dopravě ve Středočeském kraji.
Obce schvalují nové příspěvky na veřejnou dopravu. Velká města říkají ne

„Poté můžeme začít se samotnou přípravou projektu a dopracováním projektové dokumentace,“ uvedl Borecký, co bude následovat. Parkoviště P+R v blízkosti nádraží, kde zastavují i rychlíky jezdící na Benešov a Prahu či opačným směrem na Tábor a České Budějovice, by podle očekávání mělo sloužit řidičům přijíždějícím k vlaku vlastním autem nejen v oblasti Voticka a dalších částí benešovského okresu, ale i ze Sedlčanska v příbramském okrese.

Krajský úřad ve čtvrtek potvrdil, že hejtmanství pokračuje i v přípravách dalších lokalit pro vybudování parkování typu P+R, kde bude možné přestupovat z auta na veřejnou dopravu směřující do Prahy. V příštím roce by se mělo začít stavět v Čerčanech (parkoviště s 248 místy), v plánu jsou dále Úvaly (260 míst) a ve spolupráci se Správou železnic rovněž Hostivice (480 míst).