„O problémech víme. Situaci v současné chvíli řešíme s dodavatelem a hledá se jiná varianta, která by dopravu tolik nekomplikovala. Problém je, že se provoz mezi dvěma kruhovými objezdy špatně reguluje," uvedl v pondělí místostarosta Berouna Michal Mišina.

V ranní koloně uvízli nejen ti, kteří mířili do zaměstnání, ale i autobusy se školáky. „Už jsem měl být v Praze. Nic ale nenaděláme, musíme si počkat, až se kolona uvolní," sdělil řidič autobusu krátce po osmé hodině. Jeho klid sdílely i děti, které vezl do škol.

Tři dopravní omezení

Ne všichni přijali komplikaci na příjezdu do Berouna s takovým nadhledem. „Od Jarova až k mostu nad železniční tratí jsou dvoje semafory. To se dalo dosud ještě zvládnout, čekali jsme na nich maximálně deset minut. Třetí dopravní omezení za kruhovým objezdem už ale způsobilo dopravní kolaps," stěžoval si muž v koloně.

A sice ve chvíli, kdy jeden z řidičů situaci neustál a od mostu směrem na Jarov se vydal po chodníku a trávníku. Kam až se mu podařilo tímto hazardem dojet v místě mnoha výkopů, nebylo z kolony už vidět.

Rekonstrukce vozovky v těchto třech ulicích potrvá do 20. listopadu a bude vedená v celkem 21 etapách.

Čtěte také: Ministr přijel do Berouna, tématem jednání byla krize v dopravě