VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polívková smršť. Jinak tu akci nelze nazvat

Praha /FOTOGALERIE/ - Pět dnů. Dva tisíce prodaných porcí. Tržba 110 tisíc korun. Výtěžek zhruba 80 tisíc korun. To jsou statistická čísla pětidenní charitativní akce Polívková smršť, která se uskutečnila od pondělí do pátku na pěší zóně před metrem Anděl. Výtěžek z prodeje „polívek" je podle pořadatelů minimálně 40 korun z každé.

12.10.2015
SDÍLEJ:

Polévka za 55 korun. Na pěší zóně u metra Anděl v Praze se uskutečnila akce Polívková smršť, která podporuje lidi, kteří prodělali cévní mozkovou příhodu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Za prodejem „polívek" za 55 korun stojí obecně prospěšná společnost Ergo aktiv. Ta provozuje centrum moderní rehabilitace pro osoby s poškozením mozku, většinou po cévních mozkových příhodách.

„Polívku" navařili ve svých domovských restauracích známí pražští šéfkuchaři. Každý den kolem dvou set litrů. „Polívku" pak dovezli do stánku na Andělu, kde se přihřívaly a prodávaly. „Polívky" vařili a prodávali Roman Paulus z Hotelu Radisson Blu Alcron, Jan Wiesner z Hotelu Marriot, Ondřej Mrva ze Secret of Raw, Patrik Šándor z Umami Sushi a Miloš Rozkošný z restaurace Mezzo v hotelu Panorama.

Milovníci polévek a ti, kteří chtěli podpořit činnost Ergo aktivu, mohli ochutnat dýňový krém, cizrnovou polévku, francouzskou pórkovou polévku, Tom Yum s kokosovým mlékem a mexickou fazolačku.

Zajímavé 'polívky'

„Nejvíc na odbyt šel hned v pondělí dýňový krém od Romana Pauluse a pak byl velký zájem o Tom Yum od Patrika Šándora. „Polívky" se vyjma jednoho dne prodaly všechny, chodily všechny generace, i hodně starších lidí, kteří rádi podpořili dobrou věc a ochutnali zajímavé „polívky". Moc hezké bylo, když si babičky přinesly své nádoby, do kterých jsme jim „polívku" naservírovali," uvedla Vesna Petržílková z Ergo aktivu.

Podle prodejců, kterými byli zaměstnanci Ergo aktivu, dobrovolníci i klienti společnosti, si lidé pochvalovali „polívky" a to buď že ochutnali něco, co dosud nejedli – především čtvrteční Tom Yum - anebo že ochutnali „polívky" od známých kuchařů – zejména od Romana Pauluse.

Prodej „polívek" nekončí. „Už tento týden pokračuje jako Foodtruck Polívková smršti u pražských bussines center, kde a kdo je k nahlédnutí na www.polivkovasmrst.cz. Vařit budou Roman Dolejš z La Gare, Ondřej Slanina z Chateau St. Havel, Filip Vobořil z Žofín garden a Matteo Di Carli z Casa De Carli," dodala Vesna Petržílková.

Čtěte také: Tahle 'polívka' zahřeje dvakrát. Na těle i na duši

Autor: Jiří Macek

12.10.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotografie, která se stane symbolem letošních voleb.
DOTYK.CZ
6

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

Ilustrační foto
6

Hlasujte o miminko 42. týdne 2017

Střední Čechy: Máme celkem 26 poslanců

Střední Čechy /INFOGRAFIKA/ - ANO ovládlo Středočeský kraj. Do poslanecké sněmovny se probojovalo 9 jejich poslanců.

Ano? Ano. I když všichni říkáme, že ne

Sociální sítě, ulice, hospody i obýváky jsou plné nechápavých komentářů. Jak mohl vyhrát Babiš? Okamura? Piráti? Co jsme to za lidi? Jenže tohle je svět kolem nás. Říká se tomu demokracie.

Kauza spojovaná s Rathem se vrací ke krajskému soudu

Střední Čechy – Velký zájem médií lze u Krajského soudu v Praze očekávat při repríze představení s hostivickým lékařem Davidem Rathem v hlavní roli. Někdejší hejtman Středočeského kraje čelí společně s další desítkou lidí obžalobě v souvislosti s údajným podílem na korupčních manipulacích s výběrovými řízeními na zdravotnické a stavební zakázky.

OBRAZEM: Volby na běžeckém závodě na Příbramsku

Cholín /FOTOGALERIE/ - Účastníci závodu EPO Trailmaniacs Slapy nemuseli v letošním roce volit, zda poběží tento extrémní vytrvalostní terénní závod,nebo půjdou k volbám do Parlamentu ČR.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení