„Šibeniční vrch, Hotel Sen, Myšlinské zahrady – a ta nejdobrodružnější na vyhlídce v lese u Zvánovic. Na místo jsme jeli jeepem a zpátky jsme to vzaly s kolegyní pěšky. Lodičky zůstaly v tašce a my jsme se s paní matrikářkou Martinou prošly,“ uvedla Pecková. A když už jsme u těch sňatků, sama sebe při nástupu do funkce hejtmanky prezentovala jako „přátelsky rozvedenou“.

Ilustrační foto.
Zdravotníci museli zvládnout dříve nepoznané drama, potřebují pauzu

Fotografie ze svých posledních starostenských svateb zveřejnila i na facebooku, kde rovněž odpověděla na komentář Tomáše Kremla. Ten se podivoval, že nikde na snímcích nevidí státní znak, který přece nesmí chybět ani na místě „venkovních“ staveb – tedy pořádaných mimo obřadní síň. „Máte pravdu, je to povinnost,“ potvrdila. „Když si zvětšíte fotky, mám ho vždy na krku; je pořádně těžký,“ poradila, kde hledat.

Právě v souvislosti se sňatky, jichž je prý v Mnichovicích hodně, 45letá hejtmanka uvedla, že funkci starostky opustí. Připomněla, že v lese u Zvánovic oddávala coby starostka naposledy. Funkce si „prohodí“ s o tři roky starší nynější místostarostkou Margitou Valentovou (Mnichovice – město na vaší straně, což je stejná kandidátní listina, na níž byla do zastupitelstva zvolena i Pecková); označila ji za „skvělou kolegyni“. Přičemž slibuje, že se svatbami jí bude pomáhat i z pozice místostarostky a zastupitelky města.

Po svém zvolení hejtmankou, k čemuž došlo loni 16. listopadu, si Pecková post starostky města ponechala. Původně však byla starostkou uvolněnou, tedy vykonávající tuto volenou funkci jako hlavní povolání, a přešla na neuvolněnou pozici. Už tehdy si postavení uvolněné a nevolněné funkcionářky pracující pro město vyměnila právě s místostarostkou Valentovou. Nyní se chystá i změna pozic starosty a její zástupkyně.

Nicméně – kdo ví, co by ještě mohlo následovat. Ve facebookové diskusi se hned několikrát objevil podnět či doporučení, že by Pecková měla kandidovat na prezidentku. „Už bych nemusela Slovákům závidět,“ připsala k tomu třeba uživatelka Jana Rýdlová. K tomu, zda uvažuje o tom, že by si mohla pověsit na krk celou republiku i jinak než v podobě státního znaku, se však Pecková nevyjádřila.