„Muž, kterého ošetřovali záchranáři, se popálil doma při vaření,“ potvrdila Deníku Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Připomněla, že policisté pouze asistovali na místě v době zásahu; záležitostí se dále nezabývají.

Podle dostupných informací došlo ke kuchyňské nehodě 20 minut před osmou večerní, kdy se při vaření vznítil olej na pánvi. Muž, který se vzápětí stal pacientem, se pánev snažil vynést ven, aby zabránil škodám. Bohužel si hořícím olejem polil ruku a pravé stehno. „Pacient byl ošetřen, byly mu podány léky a byl transportován do vinohradské nemocnice,“ řekla Deníku mluvčí záchranné služby Patra Effenbergerová.

Lidský život si v úterý dopoledne vyžádal střet auta s osobním vlakem na Praze-východ.
Vlak smetl u Lázní Toušeň poštovní auto. Spolujezdec nepřežil

Pokud začne hořet olej na pánvi, hasiči radí okamžitě zamezit přístupu vzduchu. Pánev čímkoli přikrýt – poklicí, hrncem, talířem, případně může posloužit i mokrá utěrka – nebo zasypat tím, co je po ruce; třeba i moukou nebo hlínou z květináče. Se snahou pánev vynést je nejen spojeno riziko úrazu, ale navíc poskytuje plamenům čas, aby se rozmohly; případný nápad vyhodit pánev oknem navíc může skončit vznícením záclony nebo dalším malérem dole. Vůbec nejhorší pak je snažit se hořící olej uhasit trochou vody. V takovém případě se pánev v mžiku podobá erupci sopky – a hrozí nejen vážné popáleniny, ale i velmi rychlé rozšíření plamenů na kuchyňskou linku a následný větší požár.