Navíc jako nejstarší syn policejního vyšetřovatele v dobách hlubokého socialismu dostával od svých rodičů stále kázaní a podle svých slov byl častokrát neprávem obviňován.

„Hlavně otec si myslel, že musím být dokonalý. Nakonec to dopadlo tak, že jsem byl černá ovce rodiny, jelikož jsem nesplňoval jeho představu. Proto jsem se cítil z rodiny částečně vyloučen," zavzpomínal Libor, nyní člověk bez domova, který si pro svoje přežití ve společnosti vybral město Kolín.

Jestli mohla za jeho úpadek ve společnosti vojna, si Libor nemyslí. Spíše než povinná vojenská služba, mu dala hodně zabrat revoluce. „Najednou bylo všude možností. Mohl jsem dělat, co jsem chtěl. Našel jsem si sice práci. Nakonec jsem ale zaměstnání několikrát vystřídal kvůli kázni," uvedl Libor.

První láska

Po vojně si Libor našel přítelkyni, kterou označuje jako svoji první lásku. Narodila se mu dcera Kristýna. V té době ale Libor začal mít první příznaky alkoholika a gamblera. Proto se nakonec s ním jeho první láska rozešla a po několika letech Libora zbavila i otcovství.

„Po narození Kristýny jsem se seznámil s druhou ženou, s kterou jsem se oženil. Narodila se nám dcera a hlavně kvůli ní i kvůli výživnému jsem se s první ženou domluvil, že se své první dcery vzdám. To jsem v té době netušil, jak mě tento krok bude mrzet," posteskl si Libor.

Plně závislý

Po narození druhé dcery se po třech letech narodila Liborovi ještě jedna dcera. Jenže v té době byl již plně závislý. Zda byl nejdřív ve vězení nebo v léčebně, není až tak důležité. Hlavní je, že se ze svých závislostí nikdy nedostal. Během svého života prožíval měsíce, kdy abstinoval a poté roky, kdy nevěděl, jak přestat.

Vlivem závislostí se jeho život točil a stále točí v nekonečném kruhu zoufalství a beznaděje. Naposledy minulý rok na jaře ještě žil v azylovém domě v Kolíně. Proč v tuto chvíli Libor mrzne někde bez přístřeší, nedokáže vysvětlit ani on sám. Pravděpodobně asi našel smysl svého života na ulici v náruči alkoholu a v záři výherních automatů.

Čtěte také: Kočičky nikdy neopustí. Kvůli nim žijí bez domova