Přestože do terénu vyrazily na údržbu vozovek všechny dostupné sypače, třeba v oblasti Berounska uvízlo hned několik kamionů. Rozbředlá vrstva sněhu po chemickém ošetření na hlavních tazích i ujetá vrstva sněhu – byť i krytá posypem – vyžadují jízdu se výšenou opatrností. Někde řidiče zpomaluje také silné sněžení omezující viditelnost, k čemuž se třeba na D7 přidala i mlha.

Problémy se sjízdností se projevily i ve veřejné dopravě. Před polenem se příměstské autobusy nedostaly k některým zastávkám u Ondřejova na Praze-východ, na Praze-západ bránily uvízlé kamiony v příjezdu k zastávkám Bratřínov, Nučice, Nádraží a Rudná, v Brance. Nesjízdná komunikace donutila řidiče autobusu jedoucího z Prahy vydat se z Hvozdnice do Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku objízdnou trasou. Zasněžené silnice také dočasně vymazaly z jízdních řádů zastávky Okoř, Choteč i zastávky u obce Libeř.

Komplikace se nevyhnuly ani železnici. Nejvíce ve střehu museli být cestující na trati spojující Beroun s hlavním městem, kde neplánovaná výluka kvůli odstranění havarijního stavu trati, spojená s odklonem mimo stanici Praha Smíchov, přinesla zpoždění rychlíků i osobních vlaků na lince S7. Dopoledne po celou hodinu nejezdily vlaky v úseku Kladno – Kladno-Ostrovec, kde byla vině porucha výhybky. Technické závady navíc ráno neumožnily vyjet dvěma regionálním vlakům (S3 z Masarykova nádraží v Praze na Kolín, S6 na trase Nučice – Praha Smíchov). Cestující dalších vlaků, zvláště na spojení Všetat s Mělníkem a Neratovicemi, potrápilo zpoždění.

Kontrola hygieny v restauraci, ilustrační foto.
Za jedenáct měsíců provedli hygienici téměř 2,5 tisíce kontrol
Ilustrační foto.
Nemocnicím už kraj nedá dotace na provoz