Ve směru na Prahu firma Eurovia CS v pondělí začala zajišťovat nejenom kompletní výměnu povrchu vozovky, ale bude také vyměňovat svodidla, opravovat odvodnění, mosty, protihlukové stěny i dopravní značení. Práce, které mají pokračovat ještě v příštím roce od dubna do června (kdy se přesunou do úseku od dvanáctého po devátý kilometr ve směru jízdy do Prahy) přijdou na 250 milionů korun bez daně z přidané hodnoty.

Už víkendová instalace dopravního značení ukázala, že se toto omezení neobejde bez kolon s citelným zdržením. A minimálně se zpomalením jízdy musí v zúženém úseku řidiči počítat i nadále. Objet zúžené místo lze asi nejsnáz přes Mnichovice nebo Velké Popovice. Naopak stará benešovská není dobrou volbou – je totiž uzavřena kvůli opravám u Kamenice. V závislosti na postupu prací se omezení bude několikrát obměňovat; první změna je plánována na sklonku června.

Řidičům, kteří budou projíždět tímto úsekem, doporučuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) sledovat před jízdou aktuální informace na www.dopravniinfo.cz. „Aplikaci je možné spustit také pomocí internetového prohlížeče na adrese http://m.dopravniinfo.cz,“ upozorňuje ŘSD. S tím, že k dispozici je také nepřetržitá asistenční služba, na niž se řidiči mohou obrátit v případě jakýchkoli potíží. Po zavolání na bezplatnou linku 800 280 281 by do dvaceti minut mělo dorazit asistenční vozidlo – přičemž jeho příjezd i zásah, kterým bude zajištěna bezpečnost a plynulost provozu, je zcela zdarma. „Řidiči se mohou na asistenční službu obrátit také s dotazem na aktuální dopravní situaci,“ upozorňuje ŘSD.

Silná odpolední bouřka se přehnala regionem.
Bahno řádilo na Mělnicku, pak dvakrát na Kutnohorsku