Společně s hejtmankou ho přišli přivítat do života i ředitel nemocnice Ladislav Řípa a ředitelka Zaměstnanecké pojišťovny Škoda Darina Ulmanová. „Stejně jako každým rokem přejeme prvním miminkům do života jen to nejlepší, přeji letos to samé i malému Kryštofovi,“ uvedla hejtmanka. Jako nejdůležitější vypíchla především zdraví. „Ať dělá svým rodičům stále radost,“ doplnila.

Se stejnými dárky loni hejtmanka na počátku ledna zavítala do porodnice ve Slaném, kde rovněž přivítala první středočeské miminko nového roku. Také v tomto případě se jednalo o chlapečka; klučina, který se narodil v 18. minutě loňského Nového roku, dostal jméno Šimon.

Druhé středočeské miminko, holčička Kristýnka, se letos narodilo čtvrt hodiny před třetí hodinou v Rakovníku – a krátce po třetí hodině přišla jako třetí na svět ve středočeském regionu Anička v mělnické nemocnici.

Dárky pro první miminko roku tradičně předávají i představitelé dalších krajů. Pouze v hlavním městě mají prémie připravené pro všechny novorozence, kteří přišli na svět 1. ledna – nezávisle na tom, zda se narodili pár sekund po půlnoci, nebo třeba až pozdě večer. Představitelé Prahy vysvětlují, že touto formou chtějí předcházet tlaku na „soupeření“ porodnic.

Ilustrační foto.
První středočeské miminko nového roku se narodilo čtyři minuty po půlnoci
Požár ve Svárově
Noc oslav na přelomu roku přinesla desítky drobných požárů