Krajští radní totiž rozhodli o finančních odměnách pro vítězné školy. Podmínkou je, že získané peníze školy využijí na vybavení pro zajištění (či zlepšení) bezpečnosti žáků, když v rámci školních aktivit pracují na internetu.

O těch nejlepších rozhodlo podle předem stanovených kritérií posouzení aktivity – poměr počtu žáků účastnících se vyplňování kvízu a celkového počtu žáků školy. Třicet tisíc korun za první místo náleží Integrované střední škole Mladá Boleslav. Dvacet tisíc za druhé místo patří Střední škole obchodní v Kolíně – a deset tisíc za třetí příčku získává gymnázium na kladenském náměstí Edvarda Beneše. Odměny za zvládnutí otázek byly připraveny i pro nejlepší jednotlivce.

„Soutěžní on-line kvíz je pro středoškoláky dobrou příležitostí uvědomit si, jaké nástrahy může svět informačních technologií přinášet,“ chválí zapojení do projektu Asociace krajů ČR středočeský radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk. Jedním dechem však dodává: rizika spjatá s virtuální komunikací ohrožují všechny věkové skupiny – stejně jako zločiny spáchané v on-line prostředí označované jako „kybernetická kriminalita“.

Ilustrační snímek.
Matů a Patů je málo. Své schopnosti děti oceňují
Z hodnocení soutěže.
Jak si porotci pochutnali, prozradí až v březnu