Letos na téma trampingu. Tato myšlenka se zrodila v hlavě ředitele knihovny Jiřího Miky, zkušeného trampa, který rád vyráží do přírody.

„Myslím, že volba letošního tématu byla dobrá, protože přišlo opravdu hodně lidí," poznamenal ředitel s tím, že v minulosti už byla knihovna například literární, hokejová či v krajku oděna. Co bude tématem příštího ročníku, je ale zatím tajemstvím.

Nepřístupná místa

Návštěvníci akce se mohli podívat do jindy veřejnosti nepřístupných míst, jako jsou půda nebo sklady. Připraveny byly tvořivé dílny pro děti, kvízová soutěž pro dospělé, country hudbu zahrál příležitostný spolek muzikantů z okruhu ředitele Miky.

Velmi zajímavá pak byla ve studovně přednáška vedoucího etnografického oddělení Národního muzea v Praze Jana Pohunka na téma historie středočeského trampingu.

Ohlasy návštěvníků

„Knihovnu navštěvujeme pravidelně a tuto akci jsme si nemohli nechat s dcerou Amálkou ujít. Zpravidla si tu půjčuji odbornou literaturu, ale také dětské knihy," řekla jedna z návštěvnic Michaela Petrová z Kladna.

Den Středočeského kraje v knihovně si nenechal ujít ani šéf kladenského hokejového fanklubu Jaroslav Zelenka. „Přišel jsem s rodinou. Dostali jsme pozvání od kamarádky, která ve zdejší knihovně pracuje. Pro syna Prokopa je to první návštěva knihovny," uvedl muž přezdívaný Zelí.

Čtěte také: Nový centrální depozitář kladenské knihovny pomůže skladovat knihy na 25 let