"V Kutnohorsko-poděbradském vikariátu dárci přispěli celkem 617.294 korun, což je o 53.834 korun více než v loňském roce. Z toho v Kutné Hoře částka činila 154.687 korun," uvedla Zdislava Nováková, koordinátorka Tříkrálové sbírky.

Výtěžek sbírky bude z větší části využit na dobudování Střediska Na Sióně a z části na služby pro osoby se zdravotním handicapem, na aktivity pro rodiče s dětmi a odborný servis pro práci dobrovolníků v nemocnicích a zařízeních sociální péče.

Více peněz i ve Vlašimi

Radost mají také ve Vlašimi na Benešovsku. Již po šestnácté tam Tříkrálová sbírka předčila očekávání organizátorů. Ve městě a okolí se podařilo vybrat neuvěřitelných 448.529 korun, což je o 27.026 korun víc než v loňském roce, kdy sbírka překonala předchozí maximum.

Do Farní charity Vlašim se vrátí 65 procent výtěžku sbírky. Patnáct procent vybraných peněz využívá na své projekty Arcidiecézní charita Praha, deset procent peněz putuje na pomoc potřebným do zahraničí. Pět procent podpoří celostátní projekty a zbytek pokrývá režii sbírky.

Čtěte také: Centrem Prahy prošel tříkrálový průvod s králi na velbloudech