Patřila mezi ně například jízda na kajaku z prkna, který plul po vlnách z plastových lahví, naplněných vodou. Zpátky na druhý břeh se soutěžící vraceli 
ve stavebním kolečku.




Podle vojkovické starostky Jany Koberové vedla před lety k pořádání Her bez hranic snaha, aby se lidé ze sousedních vesnic poznali. V následujícím roce bude hostitelem Dřínov, který tentokrát skončil třetí, za vítězným týmem Újezdce a stříbrným Hostínem u Vojkovic. Čtvrté byly zlosyňské stáje, páté Vojkovice a šestá Zlosyň.

Nejen zábava

Vojkovice na sklonku letošního jara žijí nejen zábavou. Konečně se mohly pustit do oprav povrchů silnic a chodníků, které před třemi lety zasáhly záplavy. „Máme slíbenou dotaci od ministerstva dopravy," vysvětlila Jana Koberová, podle které už je hotová silnice v Dědibabech a práce na silnici v Křivousech před sebou mají poslední týden.

Zároveň začala stavba chodníků ze zámkové dlažby ve Vojkovicích. „Jde o chodníky podél hlavní ulice, kde teď řídí dopravu semafory," připomněla 
vojkovická starostka s tím, 





že na vozovce budou dva nové přechody pro chodce, bezpečné a osvětlené. Pokud bude stavbu provázet příznivé počasí, mohla by být hotova do letních prázdnin.

Další dotace

Vesnice se uchází i o další dotace, například na intenzifikaci čistírny odpadních vod nebo na rekonstrukci hasičské zbrojnice, u kterých zatím čeká na verdikty. Už teď ví, že neuspěla s žádostí o dotaci na novou střechu kabin sportovního areálu. Loni u ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, v letošním roce u kraje.

Střechou, kde už je skoro dvacet let stará krytina za hranicí životnosti, přitom do kabin zatéká. Vojkovičtí zastupitelé nyní budou podle starostky Jany Koberové hledat řešení, jak střechu zaplatit.

Čtěte také: Zástupci Vraného převzali Zlatou stuhu za vesnici roku