O oblíbenosti Íčka hlasovala veřejnost, která do turistických center přichází pro informace, inspiraci, zkrátka lidé, kteří služeb center pravidelně využívají. Anketa dává hlasujícím jedinečnou možnost přidělit svůj hlas infocentru, které mají v oblibě, které jim pomohlo, kde našli, co hledali, nebo které je příjemně překvapilo.

„Jsme potěšeni tím, jakého ocenění se nám dostalo. Galavečer se uskuteční při podzimním členském fóru asociace A.T.I.C. ČR u nás v Kutné Hoře 8. listopadu ve Štábním domečku Galerie GASK od 20 hodin. Budou zde oceněna všechna infocentra, která získala nejvíce hlasů v každém z krajů České republiky,“ potvrdil Martin Betuštiak, pracovník Informačního centra Města Kutná Hora na Palackého náměstí.

„Na našem prvenství mají zásluhu nejen místní obyvatelé a přespolní, ale i řada zahraničních návštěvníků, kteří k nám zavítají. Nabízíme široké spektrum služeb. Nejen základní turistické informace, ale máme i spoustu předprodejových portálů, takže jsou lidé zvyklí k nám chodit nakupovat vstupenky na kulturní akce po celé republice,“ popisuje Martin Betuštiak.

Nehoda kamionu poblíž Nepřevázky.
Nejnebezpečnějším místem je ve Středočeském kraji křižovatka u Nepřevázky

Radost z úspěchu má dále i „stříbrné“ Infocentrum Pod Velvarskou branou ve Slaném. K výsledku se vyjádřila jeho dlouholetá vedoucí Zoja Kučerová, která kdysi stála u jeho zrodu a vymyslela například s kolegou Jakubem Hložkem, dnes už slavnou, sbírku slánek. „Anketa zhodnocuje naši práci a je zpětnou vazbou slánské veřejnosti i turistů, kteří naše město a náš region navštívili. Pochopitelně nás úspěch velmi těší,“ říká Zoja Kučerová.

K zaslouženému bronzu se vyjádřila také zkušená pracovnice Turistického informačního centra Mělník. „Díky této soutěži se infocentra dostávají více do povědomí veřejnosti. Snažili jsme se proto propagovat mělnické Íčko jak na sociálních sítích, tak prostřednictvím speciálních vizitek. Myslím si, že jsme na našem zařízení v posledních letech hodně zapracovali a jeho kvalita se opravdu zvedla. Z ocenění máme proto velkou radost,“ konstatuje Pavla Zandlová, pracovnice Turistického informačního centra Mělník.

Veřejnost mohla v anketě hlasovat on-line od konce června do konce srpna. Hlasující mohli přidělit svůj hlas vždy maximálně jednomu informačnímu centru v kraji tzn., udělit až 14 hlasů. V celorepublikovém měřítku anketa oslovila téměř 24 tisíc hlasujících, což je o 6 tisíc hlasů více v porovnání s loňským rokem.

Dožínky a Gastrofestival v Lysé nad Labem
Od salátů po tlačenku. To nabídne středočeský gastrofestival