Na vzniku nového filmu se podílel i kraj – jednak finanční podporou, jednak pomocí Středočeské filmové kanceláře (která působí jako součást Středočeské centrály cestovního ruchu) při zajišťování samotného filmování. Natáčelo se totiž i na atraktivních místech středních Čech – mimo jiné ve skanzenech v Kouřimi a v Přerově nad Labem či na zámku v Mníšku pod Brdy.

Večerní Matějská pouť - Výstaviště Praha Holešovice
PODÍVEJTE SE: Po setmění se oblíbená Matějská pouť rozzáří tisíci světel

Nyní už děti z dětských domovů vědí, jak se dál odvíjely osudy hlavních hrdinů poté, co skončil děj představený na televizní obrazovce. Napravený loupežník Karaba se zabývá hrnčířským řemeslem a hodně času věnuje i své vnučce, bystré princezně Johance – jeho Aničku si totiž vzal za ženu princ Jakub, který však od prvního dílu postoupil do královské role. Zdánlivou idylu však narušuje, když se Karabu zloduši snaží přivést na scestí. Přičemž jako hlavní padouši opět vystupují vykutálení rádcové Lorenc a Ferenc, kteří sice byli vyhnáni z království, avšak oni se změnit nehodlají – a za oběť si vyhlédli mladičkou královnu Julii ze sousedního království…

Děti z dětských domovů už vědí, že dobro opět zvítězí, když zloba, hamižnost ani lži nakonec nic nezmohou proti síle lásky. Mohou se ale pochlubit třeba i tím, že znají rozdíl mezi producentem a produkčním. Před promítáním je v kině přivítali nejenom ředitel příbramského Divadla Antonína Dvořáka Petr Bednář, který má na starosti i kino, a hejtmanka Petra Pecková (STAN) ale také producent filmu Tajemství staré bambitky 2 Radovan Vašák ze společnosti Fairytale Production. Právě on hostům vysvětlil, kdo má má za úkol sehnat na natáčení peníze – a kdo se pak stará o to, aby vše klapalo a týmová práce dospěla k ideálnímu výsledku. Prostě pohádkovému.