„Často to jsou lidé, kteří jsou sami a rodinu buď vůbec nemají, nebo bydlí někde daleko. I oni si zaslouží, aby o nadcházejících svátcích nebyli sami," řekla Ivona Horáková vedoucí pobočky Naděje v Mladé Boleslavi.

V pátek 23. prosince od deseti hodin se klienti mohou těšit na kulturní program, při němž nebude chybět zpěv koled, vůně čerstvého cukroví, vánoční občerstvení ani duchovní zamyšlení. Právě o to se postará Jakub Škarvan, kazatel z Církve bratrské, a Kamil Škoda, farář z Římskokatolické církve z Bělé pod Bezdězem.

„Co se týče kultury, vybrali jsme několik akcí, které si myslíme, že by klienty mohly potěšit. Vystoupí například bubenická formace Fatima Drummers, na kytaru zahraje jak Klára Melčáková, tak i naše oblastní ředitelka Milena Havrdová," vyjmenovala Ivona Horáková. A protože jsou Vánoce, udělali jednu výjimku.

Zákaz vstupu platit nebude

Za normálních okolností ten, kdo poruší řád střediska Naděje, má na určitou dobu vstup zakázán. „V pátek ale mohou přijít všichni. A bude na co. S tradiční podporou Římskokatolické církve opět chystáme vánoční občerstvení bramborový salát, klobásy či ovoce," naznačila s tím, že očekává zájem třiceti až padesáti lidí bez domova.

Vánoční cukroví si převezmou už ve středu 22. prosince. Úderem 16. hodiny dostanou na zahradě Centra 83 od tamních klientů, kteří pekli i v loňském roce, první várku, další část jim slíbili učni z Horek nad Jizerou.

Čtěte také: Projekt Teplá židle zahřeje bezdomovce v Kladně