Muži, který zůstal ve voze v bezvědomí, zpočátku poskytovali první pomoc profesionální hasiči z Říčan, jejichž rychlý zásahový vůz dorazil na místo jako první. Po příjezdu záchranné služby se hasiči postarali i o jeho vyproštění z auta a přenesení do sanitky. Obešlo se to bez použití hydraulického nářadí, informoval Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů. 

Protože pacient utrpěl vážný úraz, lékařka rozhodla o přivolání vrtulníku. Helikoptéra následně pacienta transportovala do nemocnice v Praze. Do nemocnice putoval i muž z druhého auta. Lehce zraněného šoféra tam dopravil sanitní vůz. „Hasiči na místě dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a po naložení havarovaných vozidel na odtahovou službu úklid komunikace,“ doplnil Svoboda.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Místo, kde umírali lidé v autobuse, není podle policie nebezpečné

Odstraňování následků střetu si vynutilo úplnou uzavírku komunikace. Předmětem šetření policie zůstává, nakolik se na této havárii podepsaly zimní podmínky, které v rámci kraje již v úterý přispěly k podstatnému nárůstu počtu bouraček například na Mladoboleslavsku. Tam čerstvě napadaný sníh přinesl nejen desítky nehod, bohužel v sedmi případech nekončících jen pomačkanými plechy, ale i zcela neprůjezdné silnice – včetně úseků komunikací prvních tříd a dálnice D10. Kolony se vyvářely jak před místy střetů (ty podle policistky Lucie Novákové měly na svědomí především nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky a nedodržení bezpečné vzdálenosti), tak tam, kde uvízly kamiony, jež se ve sněhu nedokázaly rozjet. 

Ilustrační foto.
Pacientka ve vážném stavu ohrožovala záchranáře. Zasáhli policisté
Ilustrační foto.
Muž, který zemřel v chatě, se stal obětí vraždy