Ceny hejtmanky se poprvé udělovaly loni, a to v následujících kategoriích: hrdinský čin a společenská odpovědnost, kultura, sport, vzdělávání, věda a výzkum, pracovník veřejného sektoru a podnikatel/ka.

Letos k tomu všemu přibude ještě Cena veřejnosti. „Chtěli jsme nominované osobnosti a jejich příběhy ještě více představit. Proto bude o každém kandidátovi, samozřejmě s jeho souhlasem, zveřejněn medailonek na Facebooku nebo na krajském webu s možností udělit mu hlas. Ten, kdo jich získá nejvíc, pak dostane Cenu veřejnosti,“ vysvětluje hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

„Ceny hejtmanky jsou určené osobnostem, které svůj život spojily se Středočeským krajem. Žije tu řada lidí, kteří si zaslouží, aby se o jejich příbězích dozvěděla veřejnost a mohli být inspirací i pro ostatní Středočechy. Loni jsme ocenili vědce, sportovce, ale i ty, kteří právě díky svému aktivnímu přístupu k životu mohou být vzorem," dodala hejtmanka. Prý jde především o morální podporu výjimečných lidských činů a cena není spojena s finanční odměnou.

Na webu Středočeského kraje jsou dostupné formuláře, kde může každý nominovat svoji zvolenou osobnost. Uzavírka nominací je 30. října, vyhlášení vítězů se odehraje v prosinci.

Foto z jednání.
Urychlení dostavby D3 a D4 řešili s ministrem dopravy
Ilustrační foto. Oprava silnic
Silnice v Dolních Břežanech už jsou opravené