Dá se ale očekávat, že mohou vyvstat debaty, zda by neoficiální verze neměla být zařazena do úřady již aktuálně sledované kampaně před parlamentními volbami. Tady by však asi nastal problém: koho zesměšňuje, se zdá být jasné. V čí prospěch má vyznívat (a právě to je z pohledu úředníků sledujících náklady na kampaň zásadní), by se však už určovalo hůř.

Zdroj: Youtube

Videonahrávku, která na první pohled zaujme střídáním černobílé a barevné verze, doporučuje na facebooku ke zhlédnutí i krajský úřad. K odkazu na oficiální verzi připomíná: „Další z očkovacích center ve Středočeském kraji natočilo své propagační video. Jeho základní poselství je stejné jako poselství všech ostatních: Nechte se očkovat, očkování je aktuálně naší jedinou nadějí na návrat k normálu.“

Anonym vyhrožoval útokem na jednu ze školek v zemi. Náhodě tedy nic nenechala ani Mateřská škola Sluníčko na Zavadilce v Berouně.
V Berouně nepřišla do školek až polovina dětí. Může za to hrozba od anonyma

Krajská mluvčí Martina Kemrová na vlastním facebookovém profilu také nabízí odkaz na dobřichovické video: v té lechtivější verzi. „Shrnutí pandemie v sedmi minutách, Kříženecký by jásal! Jeďte se očkovat do Dobřichovic! A kromě toho, že budete lépe čelit pandemii, je tam krásně – a místní mají evidentně smysl pro humor!“ komentovala Kemrová dobřichovický počin. Přičemž průchod svým pocitům dala i během páteční tiskové konference, věnované na hejtmanství právě boji s koronavirem. Pochlubila se, že sama se k vakcinaci registrovala … no, zkuste hádat. V Dobřichovicích. „Jinde to nešlo,“ konstatovala.

Zdroj: Youtube

Dobřichovické očkovací centrum, unikátní tím, že za jeho vybudováním ve sportovní hale nestojí jako jinde nemocnice nebo řetězec poliklinik, ale vzniklo díky úsilí a aktivitě místních – především z řad sokolů a herců (obojí je ostatně poznat i v nahrávkách) – při páteční tiskovce doporučili i hejtmanka Petra Pecková (STAN) a krajský radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS). Zatímco hejtmanka obdivovala video, Pavlík ocenil vlastní očkování. Pochválil jeho špičkové a velmi profesionální zajištění – stejně jako to, že už od vstupu je patrné, že za zajišťováním provozu tohoto očkovacího centra stojí místní srandisté. Z návštěvy prý odjel naočkovaný humorem, i když žádnou vakcínu mu do těla v Dobřichovicích nevpravili. Dobré nálady však do něj napumpovali koňskou dávku.