Již na páteční večer doporučuje Lucie Vurbsová z krajské turistické centrály návštěvu zámku v Mníšku pod Brdy. Tentokrát ne pouze kvůli samotné památce, ale kvůli muzikálovému představení. Po osmé večer se na zámku hrají Postřižiny podle motivů legendárního díla Bohumila Hrabala. Včetně seskoku z pivovarnického komína do hasičské plachty nebo vystoupení svéhlavé kozy Lízy! A v rámci letošní, již osmé úspěšné sezony, jde o derniéru, upozorňuje za organizátory Miloslav Frýdl.

Další nabídka je podle Vurbsové velmi různorodá. Benešov v pátek a v sobotu hostí festival terénních motorek Rock'n'ride. K vidění budou i akrobatické skoky, které se zdají popírat fyzikální zákony. Příslibem zážitků tajících dech je už jméno Libora Podmola.

Dávné časy přiblíží jednak Voničková sobota zasvěcená bylinkám a kvítí, jíž v kouřimském skanzenu v sobotu pokračuje Řemeslné pohádkové léto, jednak se lze v sobotu i v neděli vypravit na zámek Žleby obhlédnout oživenou zámeckou kuchyni. Ano, skutečně fungující – a přibližující, jak v dávno minulých dobách vypadal každodenní život na zámku.

Neděle pak na lesních cestách v Lomené aleji u Staré Boleslavi patří běžeckému závodu Zátopkova 10.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Boj se závislostmi chce kraj podpořit třemi miliony korun
V Regionálním muzeu Mělník je možné v současné době navštívit výstavu s velmi příznačným názvem Mňaaau! Aneb kočky v muzeu a exponáty není tedy nutné nijak zvlášť představovat.
Houpací koně, méďové i číči. To jsou nová lákadla mělnického muzea