ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

V neděli se zastavila na 242 aktuálně nemocných pacientech, což je o jednoho méně než v sobotu. Zaznamenala však ne úplně bezvýznamný přírůstek nakažených: pět nových případů na Praze-západ, tři na Kolínsku a jeden na Praze-východ.

Od počátku pandemie hygienici v rámci kraje evidují 998 lidí, kteří onemocněli. Již 785 se však uzdravilo. Zemřelých, kteří byli nakaženi koronavirem, evidují hygienici 21 – což se poslední dobou nemění. Počet lidí, které hygienici indikovali k testování, se v neděli vyšplhal na 5963. Platných karantén, které hygienici vydali, je aktuálně 398; ještě v sobotu jich bylo 436.

Odběrové místo pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. Ilustrační foto.
Nápor koronaviru v kraji vypadá jak prsten navlečený na Prahu

Nejvyšší nemocnost nadále zaznamenává nejbližší okolí hlavního města. Na Praze-východ, kde je aktuálně 90 nakažených, dosahuje 61,64 osoby v přepočtu na sto tisíc obyvatel. Následují Mělnicko s nemocností 29,53 a Praha-východ s hodnotou 25,97 přepočteného pacienta. Všechny ostatní okresy mají podíl nakažených výrazně nižší. Kutnohorsko dokonce nemá ani jediný aktuální případ, na Rakovnicku se nyní léčí jediný pacient.

Ilustrační foto
Autobusy i vlaky jedou od pondělka normálně. Jako před koronavirem