Řeč bude zejména o dotačních programech kraje, jež byly vyhlášeny 9. prosince – a příjem žádostí startuje o měsíc později: 9. ledna. Zájemci o krajskou podporu tak jistě již v přípravě žádostí pokročí – a na semináři tak budou mít možnost probrat s garanty jednotlivých dotačních titulů i zcela konkrétní nejasnosti.

Plánovat účast je však aktuální již nyní, vyplývá z informací projektového manažera Jiřího Kubiše z odboru regionálního rozvoje krajského úřadu. Přesněji řečeno: je třeba, aby účastníci svou přítomnost včas zaregistrovali prostřednictvím formuláře na internetovém odkazu rsk-sk.cz/seminar-rsk. Kapacita sálu je totiž omezená.

Ilustrační snímek. Peníze
Dotace na dotace už pomohly třem obcím, čekají další dvě

Již vyhlášené dotační programy kraje pro rok 2020:
- Středočeský Fond podpory včasné přípravy projektů EU 2021+ a NIP (dotace na přípravu podkladů pro budoucí žádosti o dotace z evropských fondů i v rámci Národního investičního plánu)
- Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek Integrovaného záchranného systému
- Středočeský Fond kultury a obnovy památek
- Středočeský Fond sportu a volného času
- Středočeský Fond prevence
- Středočeský Fond životního prostředí a zemědělství
- Program pro poskytování dotací na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu
- Středočeský Fond obnovy venkova
- Středočeský Fond návratných finančních zdrojů (bezúročné půjčky malým obcím do tisíce obyvatel na předfinancování jejich projektů, na něž obdrží dotaci, avšak až po dokončení akce a jejím vyhodnocení)

Zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje

Ilustrační foto.
Školy se připraví, jak čelit ozbrojenému útočníkovi