Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zimní gastrofestival Chef Time Fest přivítá v Praze špičkové šéfkuchaře

Praha /FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ - Špičkoví šéfkuchaři, unikátní koncept degustací, kuchařských show a jedinečných menu. Další ročník Chef Time Festu je tady. Špičkoví pražští šéfkuchaři se opět sejdou a budou servírovat své umění.

17.1.2015
SDÍLEJ:

Z pražského festivalu Chef Time.Foto: archiv Deníku

Festival se uskuteční od 20. ledna do 5. února a návštěvníci budou moci osobně poznat nejlepší kuchaře z předních pražských restaurací. Budou je moci sledovat při práci, sdílet s nimi své kulinářské dojmy a především ochutnat jejich speciality.

Letošní zimní festival obsahuje celkem dvanáct akcí a bude se odehrávat v pořádající restauraci AvantGarde v pražských Dejvicích, která hostí večeře s šéfkuchaři zvané Chef´s Table a školu vaření zaměřenou na ryby, mušle a ústřice. Další restaurací hostící letošní Chef Time Fest je Grand Cru, kde se uskuteční dvě vinné degustace spárované s občerstvením od Jana Punčocháře. Třetí z degustací pod vedením nejlepšího sommeliéra roku 2014 Jakuba Přibyla se uskuteční v Kaiserštejnském paláci.

Hvězdní šéfkuchaři

Zimní Chef Time Fest představí tyto šéfkuchaře: Radek David (La Veranda), Roman Dolejš (La Gare), Titus Eliáš (Na Kopci), Marek Fichtner (The Augustine), Petr Hajný (Krajinská 27), Marek Šáda (Mlýnec), Patrik Havlíček (AvantGarde), Miroslav Kalina (Kalina), Karolína Kocincová (The Mark), Jiří Král (Aureole), Tomáš Levý (Red Pif), Jan Punčochář (Grand Cru), Marek Raditsch (Kampa Park), Lukáš Želechovský (Budha Bar), Lucie Průšová (Chocolatier, pattissier), Kamila Rundusová (La Degustation Bohême Bourgeoise).

„Osobně se těším na čtvrteční večeře Chef´s Table, které beru jako vyvrcholení každého týdne festivalu. Atmosféra, která vládne při těchto večerech, je naprosto úchvatná a přenáší se z kuchyně na talíř a hosty. Vždy pět šéfkuchařů připraví pětichodové menu, každý jedno. Kuchaři mají přidělen jeden ze stolů a tomu se věnují po celý večer. Když si v kuchyni takzvaně odvaří nebo nepomáhá kolegům, sedne si mezi hosty a povídá si s nimi o všem, co je zajímavé. Je to takový velký diskusní večírek," uvedl ředitel festivalu Karel Šimůnek z restaurace AvantGarde.

Chef Time fest programÚterý 20. ledna: Škola vaření mušle, ryby, ústřice

Středa 21. ledna: Degustace v Grand Crue - Jakub Přibyl

Středa 21. ledna: Chef´s show - Petrik Havlíček, Marek Raditsch

Čtvrtek 22. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Jiří Král, Marek Fichtner, Karolína Kociánová, Roman Dolejš, Titus Eliáš

Úterý 27. ledna: Škola vaření

Středa 28. ledna: Degustace v Kaiserštejnském paláci - Jakub Přibyl

Středa 28. ledna: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Čtvrtek 29. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Petr Hajný, Marek Raditsch, Radek David, Tomáš Levý, Kamila Rundusová

Úterý 3. února: Chef´s Show asijská kuchyně - Patrik Havlíček, Lukáš Želechovský

Úterý 3. února: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Středa 4. února: Degustace v Grand Cru - Jakub Přibyl

Čtvrtek 4. února: Chef´s Table v AnantGarde - Miroslav Kalina, Lukáš Želechovský, Marek Šáda, Enrico Neie, Lucie Průšová

Vyhrajte a pojďte lovit taje kávy

Deník ve spolupráci s pořadateli Chef Time Festu připravili soutěž pro naše čtenáře. Odpovězte správně na níže položenou otázku, a pokud budete třetí v pořadí, pak vyhrajete volnou vstupenku pro dvě osoby na workshop, který bude věnován přípravě kávy a povede ho barista Tomáš Komberec. Workshop se uskuteční v rámci festivalu v úterý 3. února.

Soutěžní otázka: Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností:
a) Etiopie, b) Mali, c) Uganda

Správnou odpověď pošlete prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288.

Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až do šálku na váš stůl. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a samozřejmě správné a profesionální přípravy včetně praktické výuky přípravy kávy, a to včetně práce s mlékem. Workshop trvá 2,5 hodiny a uskuteční se v prestižní Universita del caffé v Praze 8 Karlíně, na adrese Pernerova 31a.

Autor: Jiří Macek

17.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Okresní soutěže: Milín jasně potvrdil první místo

Ilustrační foto

Dobříš nepřekvapila, Sedlčany po dramatu udržely druhé místo

Členové veterán klubu udělali dobrý skutek

Sedlčany /FOTOGALERIE/ – Na letos poslední motoristické a všeobecné burze bylo možné v neděli 15. října v areálu Sedlčanské kotliny objevit užitečné i velmi kuriozní předměty a získat doslova za pár korun například brusle, povijan na miminko, broušené mísy, paroží, staré oprýskané pokličky na hrnce, krejčovskou pannu, součástky ke kolu, motocyklu, automobilu. Burza byla šestá v pořadí a o to více se těšila zájmu kupujících i prodávajících.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Kandidátní listina bez žen? Ve středních Čechách mohou voliči najít jedinou

Střední Čechy – O křesla v Poslanecké sněmovně se ve Středočeském kraji celkem – na všech 26 kandidátních listinách, které nyní voliči nacházejí ve svých poštovních stránkách – uchází 754 kandidátů, jejichž průměrný věk dosahuje 46,4 roku. Z nich je 210 žen (tedy 27,85 procenta). V jejich případě činí průměrný věk 47,1 roku.

Tochovické gólové hody skončily dramatickou penaltovou tečkou

Tochovice – O tomto víkendu zavítal do Tochovic v rámci střetnutí Sport Invest I.A třídy skupiny A tým Komárova. Trenér domácího týmu Ladislav Černý mohl v tomto utkání využít služeb zkušených hráčů z vyšších soutěží a tak se v základní sestavě objevili mimo jiných tak Daniel Huňa nebo Matěj Štochl. Utkání nabídlo strhující průběh, ve kterém se skóre přelévalo z jedné strany na druhou a o výsledku musely nakonec rozhodnout až pokutové kopy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení