Za den vždy vyřídí kolem dvou set telefonátů, přitom musí ještě komunikovat přes vysílačky s jednotlivými hlídkami, jejichž práci koordinují, a také pracují s několika informačními systémy.

V pondělí 40 minut po půlnoci přijali ze 112 oznámení, že došlo k technické závadě na lokomotivě nedaleko Jinců, na místo vyjížděla hlídka Obvodního oddělení Příbram-venkov. O deset minut později anonym nahlásil, že po silnici I/4 na Milínsku jede nákladní vozidlo se třemi vleky. Okamžitě jsou tam vysláni policisté z Milína, uvedený automobil však již nikde nenašli. Krátce před půl druhou, telefon ze 112 o požáru lesa v Drásově, hlídka se spojila s hasiči, požár lokalizovali, zahořela zde tráva. Poté dvě a půl hodiny žádný telefon.

Po čtvrté hodině ranní se rozdrnčí telefon, oznamovatel nahlásil rušení nočního klidu v Příbrami na Březových Horách, jedná se prý o velmi hlasitou hudbu. Vyslaná hlídka vše řeší domluvou. Po dalších patnácti minutách nám bezpečnostní agentura oznámila narušení objektu prodejny v Příčovech. Operační důstojník posílá na místo činu policisty ze Sedlčan a technika, který zde zajišťuje stopy. Neznámý pachatel vnikl dovnitř přes vstupní dveře a odnesl si cigarety, drobnou finanční hotovost a dvě lahve alkoholu, vše za 19 tisíc korun. Krátce po páté hodině, zloděj se vloupal do dílny v Obecnické ulici a ukradl 20 kg měděného odpadu, škoda byla vyčíslena na 17 tisíc korun.

Téměř šest hodin ráno, zmizel akumulátor z vysokozdvižného vozíku ve Lhotě u Příbrami. Sedm hodin, hlídka vyjížděla na krádež mosazi za 15 tisíc korun z jedné příbramské firmy. Pachatel odcizil deset mosazných tyčí, kovovou vanu a 70 kg mosazných špon. Osm hodin, kdosi se pokusil vniknout do stánku s květinami u hřbitova v Příbrami, policisté věc prověřili, jedná se o přestupek proti majetku.

Tři čtvrtě na devět, prý nějaký nemocný pes pobíhá po silnici I/4, hlídka z Dobříše okamžitě vyjela k uvedené lokalitě, zvíře však již nenalezla. Čtvrt na deset, na linku telefonuje žena z Dobříšska a tvrdí, že ji napadá přítel. Takto volá během dne ještě dvakrát. Jak se ukazuje, vše si dotyčná vymyslela, v dechu jí policisté naměřili přes tři promile alkoholu. Zjistili také, že brala ještě nějaké léky, převezli ji do nemocnice. V deset hodin přijímáme oznámení od pečovatelské služby, že si jeden starší pán z Rožmitálu pod Třemšínem nevyzvedl oběd. Na místo je přivolána „záchranka", jedou i místní policisté. Vstup do domu blokuje pes, nechce nikoho vpustit dovnitř. Zajišťuje se odchyt tohoto zvířete. Uvnitř domu je muž nalezen bez známek života. Operační důstojník volá technika a zajišťuje pohřební službu.

Přichází žádost o spolupátrání z jiného okresu po odcizeném vozidle. Okamžitě jsou všechny hlídky seznámeny s okolnostmi této krádeže. Čtvrt hodiny po desáté přichází dvě oznámení, první – u silnice nedaleko Nové Vsi pod Pleší sedí zmatená žena, neví, jak se jmenuje. Policisté z Obvodního oddělení Dobříš na místě zjistili, že se dotyčné ženě udělalo špatně a bydlí v nedaleké chatě. Tam ji nakonec převezli a předali manželovi. Druhá věc – ze sklepní kóje v Příbrami kdosi odcizil kolo za sedm tisíc korun. O chvíli později kolegové z Kladna žádají o pomoc při pátrání po odcizeném renaultu. Čas – po půl desáté, v Čechovské ulici došlo k dopravní nehodě, je bez zranění, škoda 20 tisíc korun.

Asi hodinu poté je hlášeno rozbité sklo vchodových dveří u jednoho příbramského domu, jedná se o přestupek, škoda nedosahuje pěti tisíc korun. Blíží se poledne, ze 112 přichází hlášení, že u Radíče hoří tráva, požár se rychle rozšiřuje a blíží se k lesu. Sedlčanští policisté okamžitě jeli na místo. Naštěstí byl požár uhašen včas, žádná škoda nevznikla. Čtvrt hodiny po poledni, oznámen rozsypaný asfalt u benzínky v Oborách, vyrozumívá se Správa a údržba silnic, která komunikaci uklízí. Věc také operační zadává do systému „Centrální dopravní informace", aby o tom byla informována i veřejnost.
13.30 hodin, v Albertu v Příbrami zloděj ukradl prací prášky za necelý tisíc korun, hlídka se spojila s oznamovatelkou a pátrala v okolí po muži, jehož popis žena uvedla.Téměř tři hodiny odpoledne, ze 112 nahlášeno, že na rychlostní komunikaci u Dubence asi někdo usíná za volantem, dvakrát přejel do protisměru. Sloužící policisté z Dobříše vyjeli k této silnici, po uvedeném vozidle pátrali. Ve čtyři hodiny musí strážci zákona prověřit podezřelý nález nedaleko Nového Knína, vypadá to prý na nevybuchlou munici. Operační důstojník přivolává na místo pyrotechnika z Milovic. Předmět je zarostlý v kořenech stromů, musí se k němu prořezat. Jak se nakonec ukazuje, jedná se o součást zemědělského stroje.

Půl páté odpoledne, v kempu v Nové Živohošti špatně lidé parkují, nedá se zde projet, policista se spojuje s obvodním oddělením, které je místně příslušné a věc předává. Téměř šest hodin – zmizela peněženka z jednoho příbramského bytu, uvnitř měla poškozená pět set korun, platební kartu a doklady. Večer po šesté hodině přijímáme oznámení, že žena z Příbrami se prý nestará o své děti. Hlídka zjistila, že je žena doma, střízlivá, děti jsou v pořádku a telefonát uskutečnil její přítel, který si vše vymyslel.

Půl sedmé, oknem kdosi vnikl do firmy Kovohutě v Příbrami, nic neodcizil, ale prohledal šatní skříně. Hlídka a technik jeli na místo, zajišťovali stopy. Čtvrt na devět, hoří seno ve sklepních prostorách domu na Milínsku, údajně dovnitř kdosi hodil petardu, věc se prošetřuje po uhašení ohně, škoda byla stanovena na 50 tisíc korun. Chvíli poté příbramští policisté řeší neoprávněné vniknutí do bytu, bývalý přítel oznamovatelky odmítal odejít, věc byla vyřešena domluvou.

O dvacet minut později, nahlášena nehoda se zvěří, nepatří to do našeho rajonu, věc předána. Operační důstojník minutu poté žádá o pomoc Městkou policii Příbram, je slyšet hádka mezi mužem a ženou, po příjezdu na místo je již klid. Před desátou hodinou večerní nám hlásí městská policie, že nějaká starší žena z Příbrami je zmatená, asi si chce ublížit. Na místě se nakonec zjišťuje, že pouze ztratila klíče, společně jsou nalezeny. Blíží se půlnoc, houká alarm ve firmě v Čenkově. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že je vše v pořádku, k narušení objektu nedošlo. por. Monika Schindlová, Policie ČR