Dva muži napadli mladíka v dobříšském baru, chtěli mu dupnout na hlavu

Dobříš – Kriminalisté začátkem prosince zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého a o dva roky mladšího muže. „V květnu fyzicky napadli dvaadvacetiletého mladíka v jednom baru v Dobříši. Po předchozí slovní rozepři ho strhli z barové židle na zem a poté mu jeden z nich chtěl dupnout na hlavu, to se mu ale nepodařilo, minul. Pádem ze stoličky však muž utrpěl zlomeniny a otřes mozku," uvedla k případu policejní mluvčí Monika Schindlová. Násilníkům nyní za přečin ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí až tři roky ve vězení.

Nepoučitelný řidič

Příbram – V neděli 6. prosince v nočních hodinách zastavila hlídka v Evropské ulici v Příbrami 26letého řidiče. Muž se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Na displeji přístroje se objevila hodnota dvě promile alkoholu. Motoristovi byl zadržen řidičský průkaz a policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dotyčný si však nedal říct a o čtyři dny později ho opět strážci zákona kontrolovali při řízení vozidla. Muž usedl za volant bez řidičského oprávnění, ale tentokrát byl střízlivý.

Upozornění pro držitele zbraní

Příbram - Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál v Příbrami upozorňuje občany na změnu pracovní doby o vánočních svátcích. Jedná se o 23. prosince, kdy bude pro veřejnost otevřeno od 8 do 13 hodin.

Řidič porazil na přechodu starší ženu

Dobříš – Ve čtvrtek po sedmé hodině ranní se stala v Pražské ulici v Dobříši dopravní nehoda. Jednašedesátiletý řidič zde přehlédl 72letou chodkyni, která šla z levé strany po vyznačeném přechodu pro chodce. Žena utrpěla při střetu lehké zranění a sanitka ji převezla do příbramské nemocnice. Hmotná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun.