Při bezpečností prohlídce balíku nalezli uvnitř papírového přání pod samolepkou igelitový sáček s obsahem krystalické látky o váze 0,96 gramu. O dva dny později bylo ve třech krabicích od pracího prášku celkem 159 gramů bílého prášku. Další sypká látka o váze 2,6 gramů byla objevena 17. října ve třech tubách od zubní pasty. Zajištěné látky byly odeslány do laboratoře ke zkoumání, zda se nejedná o drogy. Případy nyní prošetřují příbramští kriminalisté pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Zloděj odjel ze Sedlčan s kradeným vozem značky Škoda Superb

Sedlčany – V Sedlčanech odcizil zatím neznámý pachatel vozidlo značky Škoda Superb hnědé barvy (2SV 5245). Uvnitř se navíc nacházela autosedačka značky Reccaro. „Majiteli vozu byla způsobena škoda ve výši 352 tisíc korun. Krádež se stala mezi 14. a 17. říjnem v Dělnické ulici. Po automobilu bylo vyhlášeno pátrání," informovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Neznámý vandal zapálil mobilní toaletu v Březnici

Březnice – Mobilní toaletu zapálil v pondělí 17. října po druhé hodině ranní zatím neznámý vandal. „Událost se stala v ulici Ludvíka Kuby v Březnici. Záchod shořel celý a navíc ohořelo asi dvacet plastových podstavců k přenosnému dopravnímu značení, které se nacházely vedle," uvedla k případu příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová a dodala, že škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Chtěl vyfotit, přišel o telefon

Příbram - Dvaačtyřicetiletý cizinec oznámil 17. října na policii, že několik dnů předtím požádal v Příbrami kolemjdoucího, zda by ho vyfotografoval na mobilní telefon, který mu následně k tomuto účelu zapůjčil. Mladík ho tedy vyfotil, ale poté i s telefonem utekl. Způsobená škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policisté zajistili po oznámení blokaci kradeného telefonu. Přístroj se tak stal nepoužitelný, a tudíž i neprodejný.

Upozornění pro občany: pokud vám byl odcizen mobilní telefon, obraťte se na vašeho operátora, ten provede zablokování SIM karty. Dále se obraťte na Policii ČR, ta požádá všechny operátory o zablokování vašeho mobilního telefonu podle jeho výrobního čísla IMEI.

Na oddělení policie je nutné si s sebou přinést účtenku, fakturu nebo záruční list s výrobním číslem IMEI, tyto věci slouží k prokázání vlastnictví telefonu. Právnická osoba navíc předkládá písemnou žádost podepsanou statutárním orgánem. Dále je důležité mít s sebou průkaz totožnosti. Blokaci telefonu je možno na žádost opět zrušit.