Ten se, jak se následně ukázalo, v bytě nenacházel. Na místě byla i zásahová jednotka pražské policie. Podle všeho však byl byt „připravený“ na to, že se policisté objeví. Nebo přijde někdo jiný, jehož přítomnost si uživatel také nepřál.

Podle všeho totiž měla explozi na svědomí nálož nastražená na dveřích. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik, aby byt prověřil předtím, než se do práce na místě pustí i tým kriminalistů. Žádné další výbušniny nenašel. Než oznámil výsledek prohlídky, zůstali preventivně evakuováni obyvatelé části domu.

Ilustrační foto.
Policie: Obtěžování dětí před školou neznámým mužem si žák vymyslel

Byt, u jehož dveří došlo k explozi, byl jedním z míst, která policisté prověřovali v souvislosti s možným výskytem 66letého muže z hlavního města, který je podezřelý ze spáchání násilného skutku na Praze-východ. Bližší informace podle slov středočeské policejní mluvčí Markéty Johnové zatím policie k případu zveřejňovat nebude.

K otázkám Deníku Johnová pouze upřesnila: „K úmrtí nedošlo – a po hledaném muži pátráme od pátku.“ Nic konkrétnějšího k místu, času nebo okolnostem události podle slov mluvčí nyní sdělit nelze.

Policista, který při zásahu v Libni utrpěl zranění, je podle informací Deníku členem pražského týmu; nikoli středočeský.

Policisté zveřejnili portrét a žádají každého, kdo má pocit, že tvář poznává, aby se jim ozval. Buď prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 974 861 319.
Ukradená kryptoměna. Z elektronického účtu majiteli zmizelo sedm set tisíc korun