Dva tuňákoví zloději
Příbram - Za čtyři dny byli v příbramských obchodech zadrženi dva zloději. Ve čtvrtek ukradla 22letá žena 26 konzerv s tuňákem a sedm čokoládových tyčinek, vše v hodnotě téměř dvou tisíc korun. Věci vložila do batohu a přes poklady prošla bez zaplacení. 
O tři dny později zcizil 24letý muž v jiném obchodním centru dokonce 36 tuňákových konzerv, navíc si k tomu přibral dort, čokoládová vajíčka a šampon. Kradené zboží pronesl přes samoobslužné pokladny. Způsobená škoda přesáhla v tomto případě tři tisíce korun. Oba pachatelé jsou policistům dobře známí, v posledních třech letech byli za obdobnou trestnou činnost již souzeni a trestáni. Nyní jim hrozí za přečin krádeže šest měsíců až tři roky pobytu za mřížemi. 

Úrodu sklidil někdo jiný
Příbramsko - V době od 1. do 9. září vnikl zatím nezjištěný nenechavec na pozemek rekreační chaty na Milínsku a z fóliovníku odcizil úrodu rajčat. Přestože vzniklá škoda není vysoká, zloděj se dopustil trestného činu porušování domovní svobody, za který stanovuje zákoník až tříleté vězení. 

Ilustrační foto.
U lomu bude zuřit námořní bitva
Ilustrační foto.
Zimní stadion a jeho okolí uzavře taktické cvičení

Tři opilci havarovali
Příbramsko - Během víkendu se staly na Příbramsku tři dopravní nehody, u kterých sehrál svou roli alkohol. V sobotu 9. září odpoledne jel Mariánskou ulicí v Příbrami 25letý muž s vozidlem značky Škoda. Nerespektoval či vzhledem ke svému stavu neviděl dopravní značení a vjel do jednosměrné ulice do protisměru jízdy. Poté, co motorista spatřil projíždějící policejní hlídku, začal couvat, a přitom narazil do vzrostlého stromu. Následně se ještě dotyčný snažil z místa nehody utéct. Dechová zkouška u něj vykázala 0,55 promile alkoholu. Navíc měl také pozitivní test na drogy, konkrétně na pervitin a marihuanu. 


Ten samý den v nočních hodinách havaroval v katastru obce Dobříš 24letý muž. Z nezjištěných příčin najel na krajnici a pak sjel mimo vozovku, kde narazil nejdříve do sloupku dopravní značky a dále do vzrostlého stromu. Vůz značky VW Golf se přetočil na střechu. Zraněného šoféra a jeho spolujezdkyni přepravila sanitka do pražské nemocnice. V dechu řidiče hlídka naměřila 0,88 promile alkoholu. Hmotná škoda činila 58 tisíc korun.


V neděli krátce po půlnoci došlo v obci Vysoký Chlumec k další nehodě. Čtyřiadvacetiletý motorista zde vjel do protisměru a poté autem narazil do tújí. Následně se snažil ujet, ale všimla si ho hlídka policie. Na displeji přístroje se objevila při dechové zkoušce hodnota 1,16 promile alkoholu. Nyní se bude muž zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzniklá škoda byla ve výši 25 tisíc korun.