V lednu spáchal stejný incident, jen v jiném obchodním centru.

„Již v únoru mu kriminalisté sdělili obvinění z vydírání, porušování domovní svobody, z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, kdy je mu kladeno za vinu dalších pět skutků, kterých se měl dopustit koncem loňského roku. Nutil jednoho muže ke krádežím zboží v prodejnách s pohrůžkou újmy na zdraví a půjčoval si od něj peníze, které mu však nevracel. Na Vánoce vnikl bez svolení do jeho bytu, kde ho napadl, slovně urážel a při odchodu po něm hodil hrnec s bramborovým salátem. O pár dnů později ho zmlátil před příbramskou restaurací. Loni má mít na svědomí také napadení zaměstnance bezpečností agentury a dva případy vyhrožování usmrcením, a to jedné ženě a jejímu příteli. Za to mu hrozí až čtyři roky ve vězení," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Studenti z příbramské GymTV natočili nejlepší reportáž a vyhráli pozvání do České televize.
Příbramští studenti natočili nejlepší reportáž. Navštíví Českou televizi

V květnu mu policie uložila takzvaná předběžná opatření, která spočívají v tom, že nesmí užívat alkohol, má zákaz zdržovat se ve vnitřních prostorách konkrétního obchodního domu a také jakýkoli zákaz kontaktu s posledním poškozeným. V případě porušení těchto zákazů by se dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí.

Podvodník obral lidi o miliony
Příbram – Škodu přes dva miliony korun způsobil muž z Příbramska. Za dva roky si od šesti lidí pod smyšlenými záminkami půjčit uvedený obnos peněz. Vymýšlel si například, že nutně potřebuje peníze na operaci své dcery, dále nabízel výhodný nákup cizí měny nebo náklaďáku. Vždy sliboval brzy vrácení peněz, ale nikomu dluh nesplatil. Kriminalisté ho obvinili z podvodu a hrozí mu dva roky až osm let vězení.

Zloděj ukradl sochu z hrobu
Příbram – Zatím neznámý pachatel ukradl z hrobu na hřbitově v Příbrami kamennou sochu ženy o velikosti 80 centimetrů. Zloděj také sebral i dvě kovové lucerny. Škoda se vyšplhala na sto tisíc korun.

Slivice 2014.
Tipy na víkend: na rekonstrukci bitvy nebo do Brd, vyberte si