Desítky šoférů byly pod vlivem
Hříměždice - O víkendu se konala v Hříměždicích akce High jump, které se účastnilo asi 6000 tisíc návštěvníků a na místě bylo přibližně 2000 vozidel. „Policisté zastavili 59 motoristů, z toho 11 žen, kteří byli pod vlivem alkoholu. Šest řidičů mělo více než jedno promile alkoholu v dechu a nyní se budou zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dva motoristé byli pod vlivem drog a jeden mařil výkon úředního rozhodnutí, když usedl za volant, přestože má vysloven zákaz řízení,“ uvedla mluvčí policie Monika Schindlová. Dále strážci zákona řešili krádeže věcí ze stanu a nehodu opilého řidiče, který na louce srazil tři osoby a zranil je.

Babybox v Oblastní nemocnici Příbram funguje už od roku 2008. Původní zařízení vystřídal babybox nové generace.
Příbramská nemocnice má nový klimatizovaný babybox

Policisté kontrolovali řidiče v Bohutíně
Bohutín - V Bohutíně se policie zaměřila na preventivní akci Řídím, piju nealko pivo, a to ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven. Hlídka zastavila 50 automobilů, jejich řidiči měli vše v pořádku. Motoristy po provedené kontrole následně odměnil promotér nealkoholickým pivem a jednorázovým alkohol testem.

„Cílem akce bylo upozornit na problematiku konzumace řidiči a snaha přispět k bezpečnosti silničního provozu. Alkohol značně ovlivňuje schopnosti člověka, opilý motorista má zpomalené reakce a zhoršené vidění. Půl litru piva se odbourává u dospělého muže přes dvě hodiny,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Od ledna do konce července přistihli policisté na Příbramsku 451 řidičů pod vlivem návykových látek, z toho mělo 223 motoristů do jedné promile alkoholu a dopustili se přestupku, za který jim hrozí až 20 tisíc korun pokuty a zákaz činnosti až na jeden rok. Dalších 61 šoférů mělo nad jedno promile alkoholu, za to je pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dobu dvou let. Až padesátitisícová pokuta hrozí také řidičům, kteří odmítnou podrobit se vyšetření na zjištění návykových látek. 

Tata Bojs
Kačeři se snesou na louku v Horčápsku již po dvanácté

Vrtulník převezl muže do Prahy
Příbram - Vážná dopravní nehoda se stala v pondělí v Jincích. Cyklista nezvládl řízení a na přejezdu místní komunikace s chodníkem spadl hlavou na vozovku. Následně ho vrtulník transportoval do pražské nemocnice. U Příbrami se stala 1. srpna nehoda, při které byl těžce zraněn řidič. Nedal mu přednost v jízdě jiný řidič auta.