Podařila se ale jen první část plánu. Kriminalisté pachatele zadrželi na parkovišti na severu Čech, a to přímo u rozebrané motorky. Zrovinka ve chvíli, kdy se zloději snažili pozměnit výrobní čísla. Policistů si zlodějská dvojice sice všimla a snažila se nenápadně odejít, k tomu ale nedostala příležitost. Cvakla pouta – a následoval neslavný návrat do Prahy.

Prošetřování okolností činu ukázalo, že „do bezpečí" v Teplicích odvezl jeden ze zlodějů kradenou motorku ještě v den krádeže. Pranic se neohlížel na to, že má vyslovený zákaz řízení. A podle policisty Tomáše Hulana, jenž v úterý o případu informoval, hned o den později přišlo zadržení. „Paradoxní je, že majitel svou ztrátu zjistil až tehdy, když mu kriminalisté zavolali, že zajistili jeho motocykl a chtějí mu ho vrátit," podotkl Hulan. Ani nyní podle jeho slov prošetřování případu nekončí; kriminalisté zatím nevylučují, že toho dotyční mají na svědomí víc.

Oba podezřelí vyslechli obvinění z krádeže, ten, který vezl motorku to Teplic, má na triku navíc ještě maření výkonu úředního rozhodnutí. Pokud se podaří prokázat jim vinu před soudem – což by vzhledem k okolnostem, zadržení neměl být problém – hrozí jim až pět let vězení.