"Stížnost byla podána, podával jsem ji ještě já," uvedl obhájce Štěpán Tichý, který už muže nezastupuje, neboť skončil s advokacií. Obhajobu převzal jeho otec Antonín Tichý.

Muž se střelnou zbraní přepadl v pátek odpoledne příbramskou pobočku UniCredit Bank. Při vstupu měl vystřelit do stropu a poté zadržet devět lidí. Jednoho z rukojmích propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky.

Ježíška si koncem roku z dřevěných jesliček na náměstí TGM chtěla odnést trojice posilněná alkoholem.
Městská policie dopadla únosce Ježíška

Muž tvrdil, že nechce nikomu ublížit. Komunikace s ním však rozhodně nebyla snadná. „Policejní odborník s mužem vyjednával do pěti hodin odpoledne, ale protože pachatel přestával komunikovat, vyjednávání již neplnilo svůj účel a s ohledem na ochranu života a zdraví rukojmí bylo rozhodnuto o policejním zásahu,“ doplnila příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že pachatel vyvázl ze zásahu s drobnými řeznými rankami od zásahové výbušky.

Rukojmí byli v pořádku a okamžitě se jim dostalo psychické podpory ze stran psychologů složek integrovaného záchranného systému.

Soud poslal obviněného v neděli do vazby, aby se nemohl vyhýbat trestnímu řízení ani trestnou činnost opakovat. Muž podle dřívějších informací policie akci podnikl, protože chtěl podat trestní oznámení prostřednictvím médií. Banku si údajně vybral náhodně. V minulosti se už podle policie dopustil drobné trestné činnosti.

Ilustrační foto
Oslava Silvestra: poprala se celá rodina včetně sousedů