Řidič nakonec z vozu vystoupil, ale chtěl z místa odejít, proto mu policisté nasadili pouta. Jak se ukázalo, motorista měl v dechu přes tři promile alkoholu a ještě rok platný zákaz řízení motorových vozidel. Následující den mu bylo sděleno obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, nyní mu hrozí šest měsíců až tři roky vězení.

Vykradená čerpací stanice

Obory - Škodu za 100 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který vnikl v neděli po třetí hodině ranní do benzínové čerpací stanice v Oborách. Tvárnicí rozbil skleněnou výplň dveří a z vnitřních prostor odcizil téměř 800 krabiček cigaret různých značek a skoro 300 stíracích losů. Věc šetří obvodní oddělení Dobříš.

Opilci za volantem

Příbramsko - O víkendu zajišťovali příbramští policisté veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu v souvislosti s konáním Tuning extreme show na letišti v Dlouhé Lhotě, bylo vyhlášeno i bezpečnostní opatření. Na akci přijelo kolem tisícovky vozidel. U čtyř řidičů zjistily hlídky požití alkoholu a u dvou přítomnost amfetaminu a metamfetaminu.

Od pátku do neděle bylo při silničních kontrolách ještě zjištěno u dalších pěti motoristů, že usedli za volant po požití alkoholu či drog. V sobotu v noci navíc policisté převáželi dva opilce na záchytku, jednalo se o 25letého cizince, který v osadě Zrůbek způsobil nehodu a jeho staršího spolujezdce. Oba měli při dechové zkoušce přes tři promile alkoholu.

Vrtulník přepravoval dva zraněné

Dubno - Vrtulník zasahoval při nehodě, která se stala v pátek před půlnoci na silnici I/18 v katastru obce Dubno. Šestadvacetiletý řidič osobního vozidla se údajně měl vyhýbat lesní zvěři, přitom se auto dostalo do smyku a vyjelo vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do betonového víka kanalizační šachty a poté do travnatého svahu. Vůz se několikrát převrátil přes střechu. Motoristu museli z poničeného automobilu vyprostit hasiči a následně byl muž s těžkým zraněním letecky transportován do pražské nemocnice.

Následující den vzlétal vrtulník opět. Tentokrát přepravoval zraněného 25letého cizince, který havaroval ráno v katastru obce Vrančice s nákladním vozidlem. Se soupravou najel na krajnici a poté sjel do příkopu, kde narazil do tří vzrostlých stromů. Muž měl zaklíněné dolní končetiny pod přístrojovou deskou a na místě zasahovala posádka hasičů. Naštěstí se následně v nemocnici ukázalo, že řidič utrpěl lehčí zranění. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Monika Schindlová, tisková mluvčí PČR Příbram