„Sedm lidí ve věku od dvaadvaceti do šestadvaceti let z Příbramska si vyslechlo obvinění za krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizí věci a také jeden z nich ještě nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy," informovala Deník policejní mluvčí Lenka Pavlová.

Od letošního dubna se v šedesáti šesti případech ať už samostatně nebo s kumpány, vloupali nebo pokoušeli vloupat do motorových vozidel po celém Příbramsku, ale také Táborsku, do budov společností, veterinární kliniky, do prodejen, fotbalových kabin, nemocnice.

„Kradli zavazadla a věci z vozidel, nářadí, kamery, kosmetiku, autorádia, notebooky, fotoaparáty, platební karty, elektroniku, zlato, alkohol, navigace, oděvy, finanční hotovost," vyjmenovala Pavlová.
Za půl roku se podnikavci napakovali o věci za téměř dva a půl milionu korun a poškodili majetek za víc jak dvě stě tisíc korun.

„Nejstarší z nich pak od konce minulého roku do současné doby neoprávněně po Příbramsku prodával pervitin, přišel si na více než devadesát tisíc korun," dodala Pavlová. Za mřížemi mohou výtečníci strávit až pět let.

Skládačku několika desítek krádeží se kriminalistům podařilo dát dohromady v říjnu, právě po jedné z nejrozsáhlejších letošních akcí. V posledním týdnu pak nad lotry spadla klec.

Jak se ukázalo, šestičlenná banda ve věku od 25 do 34 let spáchala celkem 45 zlodějen. „Z větší části se k nim nakonec doznali, něco prováděli sami, něco ve spolupachatelství. Nejedná se o žádná neviňátka, někteří z nich už v hledáčku policie a soudů byli," řekla k úspěšné akci policejní mluvčí Schindlová.
Povedená partička řádila od konce loňského roku do letošního léta nejen na Příbramsku, ale také na Písecku. Nadělala škodu za zhruba tři čtvrtě milionu korun.

„Vykrádali rodinné domy, kanceláře, dílny, garáže, stodoly, restaurace, automobily a nejvíce rekreační chaty. Odnášeli si peníze, kabely, nářadí, cigarety, alkohol, jídlo, televizory, počítače, autorádia, navigace, ale i obrazy, sochy, knihy nebo malotraktor. Hodil se jim dokonce i toaletní papír," vyjmenovala mluvčí a dodala, že dva z party ještě navíc prodávali pervitin. Také v tomto případě hrozí mužům pětiletý trest.