Motorista na to však reagoval tak, že naopak svou jízdu naopak zrychlil a začal ujíždět směrem na Životice a pak na Milešov.

„Během velmi rychlé jízdy ohrozil při riskantním předjíždění několik protijedoucích aut, u Kovářova šlo po okraji vozovky dokonce několik chodců, také během zběsilého ujíždění poškodil policejní vůz, na kterém způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že po více než 30 kilometrech, nedaleko Orlíku nad Vltavou, řidič vozidlo zastavil a příslušníci policie ho nedaleko něj zadrželi.

Příčiny, proč řidič hlídce ujížděl, jsou nyní předmětem šetření. Dechová zkouška i test na drogy byl u něj negativní. „Kriminalisté šestapadesátiletému muži sdělili obvinění ze tří trestných činů, z násilí proti úřední osobě, z obecného ohrožení z nedbalosti a z poškození cizí věci. Za tyto činy stanovuje trestní zákoník šest měsíců až šest let odnětí svobody,“ doplnila mluvčí s tím, že policisté nyní žádají ohrožené motoristy nebo chodce, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefon 724 128 090.

U Dublovic se srazilo celkem šest aut.
Hromadnou nehodu řešila policie na hlavním tahu na Sedlčany
Ilustrační foto
Syn nejdřív napadl matku slovně, pak vzal do ruky nůž