Požádali jsme v úterý v poledne příbramskou policii o vyjádření. Policie potvrzuje, že přijala oznámení o incidentu mezi jedenáctiletým chlapcem a mladíkem, podle výpovědi oznamovatele o málo starším, ke kterému mělo dojít v blízkosti autobusového nádraží v Příbrami. 

"V současné době prověřujeme všechny zjištěné skutečnosti přijatého oznámení, kdy z výsledků prvotního šetření nebylo zjištěno, že by se jednalo o loupežné přepadení, či jinak majetkově motivovaný čin. V rámci prověřování této události nebyla potvrzena prvotní informace, že by chlapec při incidentu utrpěl bodné zranění způsobené nožem, ani jiné vážnější zranění. U chlapce bylo zjištěno drobné povrchové zranění na hřbetu ruky, které mu bylo ošetřeno v nemocnici a po ošetření byl propuštěn.
Na základě uváděných a zjištěných skutečností je tento případ šetřen v rámci přestupkového řízení," informoval Příbramský deník ředitel příbramské policie René Peták s tím, že ještě v úterý bylo policisty OOP Příbram zjištěno, že si oznamovatel událost vymyslel, neboť tím chtěl řešit osobní situaci.