Koncem července při akci s krycím názvem „Tričko“ byli odhaleni dva hlavní organizátoři z řad vězňů, kteří úkolovali své příbuzné a známé, aby jim obstarali metamfetamin. „Do věznice ho posílali formou poštovních zásilek, nebo ho předávali při osobních návštěvách. Jeden z odsouzených byl dokonce násilím nucen, aby do obchodu zapojil svou sestru,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

O měsíc dříve se uskutečnila akce s názvem „Bastien“, která pomohla odhalit manželku a družku dvou odsouzených, kterým sháněly drogy. „Do věznice pronášely drogu v různých tělních dutinách a předávaly při návštěvách, které se uskutečnily v březnu. Třiatřicetiletá žena dokonce kvůli strachu z odhalení jednu zásilku spolkla, což může být i životu nebezpečné,“ dodala policejní mluvčí.

Ze sexuálních aktivit s 12letou školačkou se před Krajským soudem v Praze zpovídá od pondělka 20letý Arnošt G. ze Slaného. Hájí se tvrzením, že dívka o pohlavní styk s ním usilovala sama – a především prý k ničemu nedošlo.
Chtěl jsem s ní spát, ale moc smrděla, odmítá muž znásilnění školačky

Boj proti drogám je podle ředitele příbramské věznice Petra Červeného prakticky nepřetržitý, nicméně díky dobré spolupráci s Policií ČR je efektivní. „Využití našich znalostí a policejní techniky se dlouhodobě ukázalo jako účinné a spolupráce mezi námi je na vynikající úrovni,“ řekl ředitel věznice.

Přestože ve věznici jsou opatření pro pronášení zakázaných předmětů na vysoké úrovni, úplně tomu zabránit, podle slov vedení, nelze. „ K podobným pokusům o pronášení drog dochází, ale jejich počet nestoupá, nicméně jsou období v roce, kdy k takovýmto pokusům dochází častěji, jako například o Vánocích,“ doplnila tisková mluvčí věznice Milena Palková.

Jaroslav Foldyna
Podporu pro slavnost na Příbramsku chce kraj vrátit
Hřiště Na Cvičně začali obnovovat lidé z Březových Hor vlastními silami.
Obnova hřiště Na Cvičně pokračuje ve spolupráci s městem