„K jejich zadržení napomohl všímavý občan, který zavolal na linku 158. V Jáchymovské ulici uviděl několik osob, které se vloupaly do dodávky značky Peugeot Boxer. Policisté okamžitě vyjeli na místo a nedaleko vykradeného vozu chytili tři pachatele (41, 27, 26 let) i s lupem," popsala policejní mluvčí Monika Schindlová. Zloději měli u sebe dvě autobaterie, dva kanystry a autopotahy. Všichni tři skončili v policejní cele.

U nehody zasahoval vrtulník

Dubno - Vážná nehoda se stala v úterý před šestou hodinou večer na silnici I/18 v katastru obce Dubno. Čtyřiadvacetiletý řidič jedoucí ve fordu ve směru od Sedlčan náhle přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozem značky Lexus. Motoristu museli ze zdemolovaného auta vyprostit hasiči za pomoci hydraulického zařízení a následně ho s těžkým zraněním přepravil vrtulník do pražské nemocnice. Druhý řidič vyvázl ze srážky s lehkým poraněním. Vzniklá škoda přesahuje 400 tisíc korun.

Pět nehod na sněhu

Příbramsko - První sníh s sebou přinesl nejen příjemné překvapení, ale i několik nehod. „Pět motoristů nezvládlo jízdu na zasněžené vozovce a škoda vzniklá při haváriích se vyšplhala na 350 tisíc korun. První nehoda se stala v neděli 22. listopadu v nočních hodinách v katastru obce Brod. Devětadvacetiletý řidič vjel na obrubník, poté prorazil oplocení u pozemku, poškodil tři stromy a jízdu zakončil nárazem do zdi chatky.

Další čtyři havárie se staly v pondělí dopoledne. Sedmatřicetiletá řidička u osady Buk prudce zabrzdila, dostala s vozem smyk a v protisměru narazila do projíždějícího auta. „Podobná srážka byla i v katastru obce Tochovice a zavinila ji 33letá žena. V katastru obce Volenice nezvládla 42letá motoristka průjezd zatáčkou a po smyku narazila do stromu. S traktorem naloženým chlévskou mrvou pak boural v obci Pečice 41letý řidič. Při jízdě z kopce zabrzdil, poté se souprava dostala do smyku, a následně skončil v oplocení pozemku," upřesnila Schindlová.

Opilá chodkyně narazila do auta

Příbram - Padesátiletá žena způsobila v pondělí nehodu v ulici Politických vězňů v Příbrami. V nočních hodinách po požití alkoholických nápojů kráčela po okraji chodníku, v blízkosti vyznačeného přechodu pak vstoupila do vozovky a narazila bokem do zastavujícího vozidla. Poté upadla na silnici a způsobila si lehké zranění. Chodkyně s policisty nespolupracovala, a proto u ní nebylo možné provést dechovou zkoušku. Následoval její převoz do nemocnice k provedení odběru krve.