"Řidička ale neváhala následující den nahlásit na pojišťovně, že se střetla s lesní zvěří a domáhat se pojistného plnění. Poškození vozidla tomu však neodpovídalo, naopak se ukázalo, že bylo právě tím automobilem, které srazilo přecházejícího muže," uvedla k případu policejní mluvčí Monika Schindlová. Kriminalisté ženě minulý týden sdělili obvinění z výše uvedených trestných činů.

Přejel účastnici pochodu nohu

S těžkým poraněním skončila v sedlčanské nemocnici 53letá chodkyně. Při turistickém pochodu Praha – Prčice ji srazil 82letý řidič. Nehoda se stala v sobotu po čtvrté hodině odpolední v obci Jesenice, v části Zadní Boudy. Muž se zřejmě plně nevěnoval řízení a najel pravou přední částí do skupiny chodců stojící u okraje komunikace. Žena upadla na vozovku a zadní kolo jí přejelo nohu. Svědci se pokusili vozidlo značky Škoda Fabia zastavit, motorista ale pokračoval v jízdě. Policejní hlídka muže dohledala v místě jeho bydliště. Policii sdělil, že daným místem projížděl, ale střetu s chodkyní si není vůbec vědom.

Poničená vozidla a rodinný dům

Neznámí vandalové poničili během pátku a soboty tři vozidla a rodinný dům v Příbrami. První událost se stala ze 14. na 15. května ve Smetanově ulici. Kdosi zde vhodil drobné kovové předměty do dvou oken a plastovou nádobu s bílou barvou na střechu. Způsobená škoda se vyšplhala na 120 tisíc korun.

K druhé události došlo z 15. na 16. května v ulici Generála Tesaříka. Zatím nezjištěný pachatel násilím poškodil u tří zaparkovaných aut všechny pneumatiky. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 18 tisíc korun.