Muž uvedl, že po obědě vypil dvě piva. V neděli zjistili policisté u 47leté ženy jedoucí v odpoledních hodinách přes Krásnou Horu nad Vltavou, že má pozitivní dechovou zkoušku. Na displeji přístroje se objevila hodnota 1,3 promile alkoholu. Motoristka vůbec nechtěla spolupracovat, požadovala okamžité vrácení dokladů, a aby ji příslušníci policie nechali být na pokoji," informovala policejní mluvčí Monika Schindlová o víkendových kontrolách na silnicích.

V loňském roce zastavily policejní hlídky na příbramských silnicích celkem 832 řidičů pod vlivem omamných látek. Z uvedeného počtu bylo 248 motoristů pod vlivem drog, 43 cyklistů pod vlivem alkoholu a 130 šoférů mělo nad jedno promile alkoholu, čímž se dopustili přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky

„Při silniční kontrole policisté provádí dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Pokud je její výsledek pozitivní, po pěti minutách je opakována. Je to z důvodu zajištění objektivnosti měření. Při zjištění hodnoty nad 0,24 promile anebo přítomnosti drog ve slinách řidiče je zahájeno řízení o zadržení řidičského průkazu. Motorista je při kontrole poučen, že pokud odmítne podrobit se vyšetření na ovlivnění alkoholem či jinou návykovou látkou, dopouští se přestupku, za který mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky," připomněla policejní mluvčí Schindlová.