"Zdravotní sestru, která šla na místě ošetřit zraněného muže a přecházela vozovku, následně srazila 21letá řidička ve fabii. Ta dostatečně nesnížila rychlost poté, co zahlédla zapnutá výstražná světla sanitky. Sražená žena musela být s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice v Praze," uvedla k nehodě policejní mluvčí Monika Schindlová.

Řidič couval a porazil muže

První nehoda s chodcem se stala také v pondělí dopoledne v ulici S. K. Neumanna v Příbrami. Jednašedesátiletý řidič couval z parkoviště směrem na místní komunikaci a přitom přehlédl chodce, který šel o holi podél okraje vozovky. Muž po střetu upadl na zem a s těžkým zraněním byl sanitkou převezen do příbramské nemocnice.

Oslnilo ji slunce a najela do cyklistky

V úterý odpoledne v Dobříši jela sedmapadesátiletá motoristka v osobním vozidle Pražskou ulicí a podle jejího vyjádření byla oslněna sluncem. Přehlédla totiž šestadvacetiletou cyklistku, která vedla kolo, když šla po vyznačeném přechodu pro chodce z levé strany. Při střetu s autem utrpěla cyklistka lehké zranění a po ošetření v nemocnici byl propuštěna do domácího léčení. 

Upadlou pneumatiku nestihl odklidit včas

V pondělí jel po silnici I/18 v katastru obce Sedlčany 57letý muž s nákladním vozem značky Citroën Berlingo. Na vozovce přehlédl ležící část pneumatiky, najel na ni a poškodil si tím automobil. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 15 tisíc korun. Pneumatika tam chvíli předtím spadla z kola soupravy, která tudy projížděla. Její řidič zastavil, aby šel předmět ze silnice odklidit, mezitím však došlo k uvedené nehodě.