"Jeden muž byl navíc neřidič a ani nikdy řidičské oprávnění nevlastnil. Policisté dokonce jednoho motoristu, kterého kontrolovali v neděli odpoledne u Nového Knína, převáželi na protialkoholní záchytnou stanici, v dechu měl 2,38 promile. Jedna žena odmítla provedení testu na omamné látky. Na Březnicku byl zastaven cyklista s jedním promile alkoholu a u obce Zhoř motorkář s hodnotou 1,64 promile," upřesnila policejní mluvčí Monika Schindlová.

Nakupoval, ale neplatil

Ostraha obchodního domu v Příbrami zadržela v úterý dopoledne zloděje, který si přišel pro prací prášek, ale nechtěl za něj zaplatit. Zboží si strčil pod bundu a prošel přes pokladny. Následně ho ale zaměstnanec prodejny zastavil a zkontroloval. Jednapadesátiletý muž byl již za krádeže v minulosti opakovaně souzen a trestán.

Odcizený traktor

Z areálu zemědělského družstva v Třebsku zmizel traktor značky Zetor, r. z. PB 61-74, červené barvy. Zloděj ho odcizil z 25. na 26. května z garáže. Ještě než odjel, odpojil od něj kousek před bránou nakladač na seno. Vzniklá škoda je 150 tisíc korun.

Havarovala do značky, stromu a zábradlí

Čtyřicetiletá žena havarovala v úterý ráno v obci Skoupý na Sedlčansku. Při vyhýbání se lesní zvěři vjela do protisměru, kde narazila do dopravní značky, poté do stromu a nakonec do železného zábradlí přemostění silnice. Řidička utrpěla lehké zranění, hmotná škoda byla vyčíslena na 81 tisíc korun.

Spletla si pedály

V úterý došlo na parkovišti u obchodního centra Kaufland v Příbrami k nehodě. Jednasedmdesátiletá motoristka si při vycouvávání z parkovacího stání spletla pedály, místo brzdového sešlápla plyn. Auto poté přeskočilo obrubník a zachytilo o zaparkované auto. Škoda je 50 tisíc korun. Jak se následně ukázalo, řidička má od dubna propadlý řidičský průkaz.