Muž, který původně seděl za volantem auta, ve kterém neměl co pohledávat, byl zjevně odhodlán skoro ke všemu. Na výzvu německé policie k zastavení nereagoval – a zběsile se hnal po dálnici směrem na Prahu. „Cestou způsobil několik dopravních nehod; na německé kolegy dokonce najížděl a poškodil jim jedno služební vozidlo,“ uvedla Dětská.

Třebaže se k pronásledování postupně přidávaly hlídky české policie, zprvu se mohlo zdát, že nad přesilou za svými zády má při honičce navrch uprchlík. Ujíždějící auto se pronásledovatelům ztratilo z očí, když z dálnice sjelo právě do Berouna. Tam se pak rozjela velká pátrací akce. Mercedes se podařilo najít na Zavadilce. „Nabouraný, nastartovaný – ale prázdný,“ konstatovala Dětská.

Pátrání po řidiči pokračovalo, a to i za účasti psovoda. Deset minut před osmou hodinou pak policisté mohli konstatovat: máme ho! To, že se snažil ukrýt na střeše budovy nedaleko auta, z něhož vyběhl, nebylo 31letému cizinci nic platné. Podezřelý bude podle Dětské předán do Německa – tomu však musí předcházet jednání v rámci mezinárodní spolupráce.

Ilustrační foto.
Ve středočeském kraji pacienti chválí nemocnici v Benešově. Ale Praha je Praha
Ilustrační foto.
Chodci, kteří nezářili do tmy, platili pokuty