Kontrola tržby v obchodním domě odhalila falešnou bankovku

Příbram - Ve čtvrtek se objevily při kontrole tržby v obchodním domě Kaufland v Příbrami falešné peníze. Jedná se o jednu bankovku v nominální hodnotě tisíc korun. Věc šetří příbramští kriminalisté pro trestný čin padělání a pozměnění peněz. V případě dopadení hrozí pachateli tři až osm let odnětí svobody.

Chtěl se vyhnout autobusu a skončil s autem v poli
Vrančice - V katastru obce Vrančice se stala ve čtvrtek kolem páté hodiny ranní dopravní nehoda. Na poli skončil se svým vozem značky Škoda Octavia pětatřicetiletý řidič. Chtěl se vyhnout autobusu jedoucímu po silnici I/4. Šofér autobusu při odbočování vlevo směrem na Těchařovice nedal přednost v jízdě protijedoucí octavii. Řidič osobáku se podle policejní mluvčí Moniky Schindlové snažil střetu vyhnout, strhl řízení a vjel na pole. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.

Muž si chtěl přivydělat krádeží dřeva
Radětice - Devatenáctiletý mladík podle policie dostal nápad, jak si rychle, ale nelegálně přivydělat. „Vystavil si falešnou smlouvu na těžbu palivového dřeva a dvakrát si pro něj přijel na pozemek v katastru obce Radětice. V prvním případě vytěžil 14 vzrostlých borovic, které prodal za téměř 14 tisíc korun. O dva dny později, 12. února, zavítal na pozemek bez vědomí majitele znovu, tentokrát pokácel 11 borovic a dvě břízy. V době, kdy čekal na odvoz nakradeného dřeva, jsme přijali oznámení od občana, zda bychom prověřili těžbu v lese na Milínsku," řekla k nelegální těžbě policejní mluvčí Monika Schindlová. Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo, kde zadržela pachatele a zjistila, že majitelka pozemku žádný souhlas ke kácení nikomu nedala. Ještě toho dne si muž vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže. Celkem byla způsobena škoda za 23 tisíc korun.