Na jinou služebnu oznámil ten samý den muž z Příbrami, že někdo ukradl v odpoledních hodinách jeho nezletilému synovi z kapsy kalhot mobilní telefon, jehož hodnota je tři tisíce korun.

Jak se lze bránit? Už několik let je možnost zablokovat používání kradeného mobilu, radí policistka. „Telefony se tak nevyplatí zlodějíčkům krást, stávají se neprodejnými. Operátor samozřejmě provede zablokování SIM karty, ale Policie ČR může v případě krádeže zablokovat celý přístroj, a to podle výrobního čísla IMEI. Je nutno doložit účtenku, fakturu, krabici nebo záruční list, tyto věci prokazují vlastnictví telefonu. Blokaci telefonu lze v případě jeho nálezu zrušit," radí Schindlová.

Blokace mobilu

Již několik let je možnost zablokovat používání kradeného mobilu. Operátor samozřejmě provede zablokování SIM karty, ale Policie ČR může v případě krádeže zablokovat celý přístroj, a to podle výrobního čísla IMEI. Je nutno doložit účtenku, fakturu, krabici nebo záruční list, tyto věci prokazují vlastnictví telefonu. Blokaci telefonu lze v případě jeho nálezu zrušit. Zdroj: Policie ČR