Oficiální prohlášení ke koronaviru ADRAZdroj: archiv ADRAJako součást humanitární organizace ADRA budou dobrovolníci spolupracovat se sociálními odbory všech městských částí, které předají kontakt na DC ADRA Příbram vytipovaným potřebným seniorům. Organizace tedy hledá ochotné a důvěryhodné dobrovolníky ADRA, kteří by pomohli s dovážkou / donáškou nákupů těmto potřebným seniorům. 

Míra zapojení by závisela na každém dobrovolníkovi individuálně, i jednorázová pomoc může být významná. Otázku zdravotního rizika pro dobrovolníka konzultovali se Státním zdravotním ústavem. Pro poučeného dobrovolníka, který dodrží hygienická doporučení (bezkontaktní předání nákupu, dezinfekce rukou - zájemcům upřesníme konkrétní postupy), není riziko nákazy vyšší než při běžném nákupu v obchodě.

"Chceme propojit svět těch, kteří pomoc potřebují, se světem těch, kteří pomoc nabízejí. Pokud se do této formy pomoci rozhodnete zapojit, prosím, odepište na e-mailovou adresu a.simakova@adracz.com. Předem vám s úctou děkujeme," uvedla Anna Simáková, koordinátorka celé akce v Příbrami. 

Ilustrační foto
Příbram zavírá dvě mateřské školy, mají velkou absenci personálu
Hlediště Divadla A. Dvořáka v Příbrami.
Pořadatelé ruší akce a vracejí vstupné, akce se budou konat jen výjimečně